sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Kurpitsakeitto ja amerikkalainen omenapiirakka

Perjantai-iltana tarjosin ystävilleni kurpitsakeittoa limeravuilla ja omenapiirakkaa amerikkalaiseen tapaan. Idea lähti lehden kurpitsakeitto-ohjeesta, jota halusin ehdottomasti testata. En kuitenkaan halunnut kokata isoa satsia pelkästään itselleni, joten kutsuin ystäviä auttamaan keiton tuhoamisessa. Jälkiruoaksi pyöräytin tosiaan omenapiirakan amerikkalaiseen tapaan Pirkan ohjeen mukaan.

Photo & Video Sharing by SmugMug


Joo tiedän, tuo Ingmariinirasia on aika ruma kattauksessa... :(


Omasta mielestäni soppakokeilu onnistui hyvin. Mausteet toivat mukavaa terävyyttä keittoon ja katkaravut sopivat kivasti kurpitsan kanssa. Reseptissä oli vielä rahka-kermaseos keiton päälle, mutta itse en sitä jäänyt kaipaamaan. Itseasiassa reseptistä voisi hyvin jättää kerman pois kokonaan; nyt laitoin ohjeen mukaan purkillisen kookosmaitoa sekä lorauksen tavallista ruokakermaa. Mutta niin, mielestäni kookosmaidolla pärjäisi oikein hyvin!

Ravunpyrstöille puristin limen mehua ja ripottelin suolaa, jonka jälkeen käytin ne grillivastuksen alla pikaisesti uunissa.

Omenapiirakkaa sävelsin myös hieman: maustoin sen limemehulla sekä lorauksella omenasiideriä. Viime viikonlopun kokeilupiiras oli kuitenkin mielestäni parempi, joten limemehu ja siideri EI ollut hyvä idea! :D (kuvat ovat muuten viime vkl piiraasta) Vaniljajäätelön kanssa piirakka kuitenkin katosi parempiin suihin.



Jos kurpitsoja vielä löytyy kaupasta, niin suosittelen kokeilemaan reseptiä! Kurpitsojen käsittely vie hieman aikaa, mutta keitto on mielestäni sen arvoinen ja sopii hyvin syksyn pimeisiin iltoihin. :)

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

5 kommenttia:

  1. Ihania vinkkejä, kiitos. Pitänee kokeilla keittoa ainakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitto onnistui mielestäni yli odotusten! Vähän jännitti, kun en koskaan aiemmin ole kokannut kurpitsasta yhtikäs mitään. ;) Mutta nuo mausteet tekivät kyllä keiton, en olisi itse hoksannut laittaa kanelitankoa joukkoon!

      Poista
  2. Keitto oli oikein hyvää ja omenapiiras ehkä parasta tämän tytön maistamaa. Kiitos Petra!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Awww thanks hon! :) Mua itseäni harmitti se omppupiiras, se lime vaan oli niin väärin siellä joukossa.... :D

      Poista
  3. Nam mitä herkkuja! Kurpitsakeittoa en olekkaan vielä testannut, mutta kuulostaa ehdottomasti kokeilun arvoiselta! Kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...