torstai 14. toukokuuta 2009

Puheita ja puhetta

Elämä kahdella kielellä ei aina ole helppoa. Jotkut asiat vain kuuluvat yhteen ruotsinkielen kanssa, kuten nyt tämä.

Jag är dålig på att hålla tal. Jag kan prata spontant men när jag måste på förhand bestämma vad jag ska säga blir det svårare. Då blir jag rädd för att tappa den röda tråden, att glömma bort vad jag skulle säga och dessutom pratar jag snabbare som gör att jag ibland börjar stamma allt för mycket. Ei hyvä. Jubileet innebär ju en massa tal och till solenna akten MÅSTE jag bara ha ett tal som jag inte bara hittar på på plats. Så nu gäller det alltså att öva så att jag inte råddar bort mig... Och det värsta är att jag inte ens tycker om tal. För det är så få som kan tala, hålla ett intressant och betydelsefullt tal, oftast blir det ju bara pinsamt och långtråkigt när man vet att folk vill festa och inte lyssna på en massa jåms.

Men jag har alltså ett tal som tar ungefär 5 minuter. Det innebär en rolig anekdot och många personliga åsikter. Och det är ett kort tal. Får man vuxenpoäng för tal med endast en rolig anekdot?

1 kommentti:

  1. det bästa med tal är ju att alla lyssnar och du får säga preis vad du vill och det måste ju inte vara enligt något visst format alls :) förstår nog att det känns lite pirrigt, det gjorde det för mig också alltid. men jubbetal är nog ganska speciellt att hålla kan jag tro! det kommer att gå jättebra, det är jag övertygad om :) kram och vi ses ikväll

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...