maanantai 25. marraskuuta 2013

Tunnelmalliset tyttöjenillat



Marraskuun pimeyttä vastaan voi taistella kynttilöin ja herkuin ystävien seurassa. Tarvitaan glögiä, juustoja, päärynöitä ja piparkakkuja. Ja ehkä myös joulutorttuja. Sitten vielä ihanat ystävät, niitä kynttilöitä ja hyviä keskusteluja. Yhtäkkiä kiire unohtuukin ja kylmän ja pimeän vuodenajan keskeltä löytyy valonpilkahdus. 

Kuvat ovat lahjakkaan ystäväni Linan käsialaa, kiitos hänelle tunnelmapaloista! 







Corgi Pembroke

Tyttöjenillan kuokkavieras, herra Koda, poseerasi hetken kiltisti Linalle. Sitten olikin aika siirtyä näykkimään varpaita ja lirauttamaan Jutan matolle... 

Mikä muuten on teidän suosikkiglöginne? Entä juotteko vaaleaa vai punaista glögiä? Kellariin oli jäänyt viime vuodelta kaksi Herrgårdsin valkoista glögiä, ja se on kyllä hyvää! Sitä löytyy tsaikoista noissa keskimmäisissä kuvissa. Harmi vain, ettei sitä löydy Alkon valikoimista tänä vuonna. Laitoinkin Alkon FB-sivujen kautta palautetta, että olisi mukava jos ottaisivat useamman, kuin yhden ainoan valkoisen glögin valikoimiinsa.... 

lauantai 16. marraskuuta 2013

Epäonnea ja marraskuu parvekkeella

Nyt tarvittaisiin kamerakeijua! Torstaina kävi nimittäin niin epäonninen tapahtuma, että kamerani tippui laukusta ja tuo parempi, 50 mm linssi meni säpäleiksi! Onneksi sentään kamera selvisi kolhuitta, jotta pääsin kuvailemaan marraskuista parveketta.

Broken camera lens





Hovipuutarhuri istutti parvekkeelle kanervia ja lyhtyyn valikoitui kaunis lumimarja. Myös havusydän oli hovipuutarhurin löytö kaupungilta. Kaamosvalot ovat Ikeasta, kuten myös nuo roikkuvat koristeet. Uskaltauduin jo laittamaan valot parvekkeelle, kun niin monella muullakin parvekkeella ja monessa ikkunassa näkyy jouluisempiakin valoja.

Joulukaktus kurkkii sekin valoa kohti ja valmistautuu kukkimaan. Nyt pitää olla tarkkana, ettei se saa vetoa tai liikaa vettä eikä muuten vaan vahingoitu! 





Vaikka tuolla perusobjektiivillakin saa ihan kivoja kuvia, niin nyt sain vielä vankemman syyn alkaa säästämään rahaa uuteen linssiin. Olen nimittäin pitkään pähkäillyt uuden objektiivin hankintaa, mutta aina on tullut jotain tärkeämpää. Mutta sitten seuraakin kysymys: minkä ihmeen objektiivin valitsen? Kertokaahan omat suosikkilinssinne, järkkäreillä kuvaavat!

lauantai 9. marraskuuta 2013

Rapurallaa vm. 2013 - pahasti myöhässä tuleva rapupostaus

Kovasti punastellen ja nolona yritän tehdä paluuta blogimaailmaan... Syksy on vaan kertakaikkiaan ollut niin kiireinen, että blogi on jäänyt. Tietysti haluan nyt korvata poissaoloni ja tarjota teille jotain uusinta uutta! No ei vaan... kuvia tämän vuoden rapujuhlista, joita juhlittiin melkein tasan kaksi kuukautta sitten!

Tässä kuitenkin muistoja mukavasta illasta!

Suomalaiset ravut

Suomalaiset ravut



Ravut olivat tietysti juhlien keskiössä ja tänä vuonna maisteltiinkin ihan oikeita suomalaisia herkkurapuja, jotka minä ja ystäväni Lina itse kokkasimme edellisenä päivänä keittiössäni! Huomaatteko muuten eron jo värissä? Voitte uskoa, että ero oli suuri kiinalaisiin pakasterapuihin...

Valmisteluista ei valitettavasti ole kuin pari Instagram-kuvaa. Siellä ne ravut rapistelivat laatikossa yhtenä hetkenä....

 
... ja toisena kiehuivat padassa... Tässä itseasiassa jo keitettyjä rapuja liemessä muhimassa, pakasterapujen kaverina. Koko rapushow kesti meiltä noin 3 tuntia kun kokkasimme rapuja kymmenelle hengelle!


Juhlia vietimme ystäväpariskunnan upouudessa kodissa, viehättävässä omakotitalossa noin vartin päästä Turun keskustasta. Voi että alkoi tehdä mieli omakotitaloon! Oma rauha, puutarha, paljon tilaa... 

Illan meny:

* Raikas salaatti
* Peruna-juustopiiras
* Pekoni-juustopiiras

* Ravut paahtoleivän, majoneesin ja tillin kera

* Sahramipäärynät vaniljajäätelön kera

Kattaus rapujuhliin

Juomalaulut rapujuhliin



Saffranspäron

Vänner

♥ Ihanat, kauniit ystäväiseni ♥ 
Miten muuten onkin, että ystäväni ovat niin hurjan kauniita ja tyylikkäitä?! 
Ja miten ne ovat hyväksyneet tällaisen resupekan joukkoonsa... aina ei ymmärrä :D

Yritän nyt ihan aikuisten oikeasti parantaa tapani ja reipastua tämän bloggaamisen kanssa. Ja niin, tein myös päätöksen, että yritän myös pitää blogin suht koiravapaana. Jos koiraihmisiä lukijoista löytyy, niin haukun elämää voi seurata täällä.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...