sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Nimipäivät


Lauantaina vietettiin Petran päivää mansikkakakulla herkutellen. Minua myös lahjottiin Kastehelmi-maljalla ja kipeästi tarvitsemallani kännykän suojapussilla. Kun löysin tämän herkullisenoranssin Gollan yksilön, niin pakkohan se oli saada - sopii hyvin Fabista tilaamaani Travelteqin laukkuun. Kesäisen mansikkakakun tein Valion ohjeen mukaan.

Vieraana minulla oli mm. tämä kiltisti kuvattavana istunut kaveri!


Tänään olikin sitten sadepäivä, joka sopi viettää alennusmyynteihin kurkkien. Ostoskasseista löytyi mm. Fred Perryn tennarit ja H&M:n musta, töihinkin sopiva pusero. Siihen taitaakin tämän kesän alelöydöt loppua, kun yritän säästää hieman kesän Köpiksen ja Tukholman matkoihin ostosrahaa. Mm. uusi Longchampin laukku olisi hakusessa. Mutta olettekos te jo tehneet mitään hyviä alelöytöjä? 

keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Puhelinlangat eivät enää laula



... vaikka kuvissa onkin vanhoja sähkötolppia. Jätetty hujanhajan pellonlaitaan, niin pakkohan se oli kuvata. Näistä joku näppärä varmasti askartelisi vaikka mitä!

tiistai 25. kesäkuuta 2013

Päivä Tykkimäellä




Nytkö siihen jo on tultu - ei jaksa enää kantaa kameraa mukana?! No, tällä kertaa kuvareportaasi Tykkimäeltä tulee Instagram-kuvina. Vietin eilen iltapäivän kummipojan sekä kummipojan siskon ja äidin kanssa paikallisessa huvipuistossa. Vauhtia piisasi ja pehmis maistui hyvältä. Harmittaa vaan niin vietävästi, ettei pää enää kestä laitteita! Niin mielelläni kieppuisin karuselleissa. Vuoristorata sentään menee vielä jotenkuten... Voi vanhuus...

Maanantai oli hyvä päivä huvipuistovierailulle: väkeä oli vähän ja ilma lämmin mutta pilvinen. Tykkimäellä oli myös joitakin uusia laitteita, kuten kiipeilyrata ja joku hurjannäköinen hilavitkutin, jossa mentiin pää alaspäin. Sanomattakin selvää, että ohitin sen vempaimen... ;)

Jos kaakonkulmalla liikutte, voin suositella poikkeamaan Tykkimäellä. Eihän se maailman modernein huvipuisto ole, mutta viihtyisä ja kyllä niissä laitteissa pään pyörälle saa! :D

tiistai 18. kesäkuuta 2013

Adjö Google Reader

Varmasti monet jo tietävätkin, että Google Reader lakkaa pian olemasta. Googlen kesäsiivouksessa se päätettiin lopettaa, joten pian = heinäkuun alusta, blogien seuraamiseen tarvitaan joku toinen palvelu.

Sinistä huvimajaa voi jatkossakin seurata sekä Bloglovinin että Facebookin kautta. Myös blogilistalta blogini löytyy. Itse siirsin linkkini talteen Feedlyyn, joka vaikuttaa oikein järkevältä palvelulta.


Google Readerissa oli mukavan helppo kirjautua blogin lukijaksi suoraan sivulta, muutamalla klikkauksella. Vielä en ole törmännyt yhtä helppoon palveluun, joten vihjatkaa siis ihmeessä, jos olette löytäneet jonkun kätevän tavan laittaa blogilinkit talteen ja kirjautua lukijaksi! :)

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Viikon Instat

Niinhän siinä kävi, hurahdin täysin Instagram-palveluun. Tiedän, että ole tosi myöhäisherännäinen, mutta vasta äskettäin Windows Phonelle löytyi järkevä Insta-sovellus, Instance. Aitoa ja alkuperäistähän ei vieläkään luurille ole...


Tässä siis pieni kurkkaus viikkooni: edustin Somecoa Turku EDE:ssä, jossa saimme kuunnella Anne Bernerin mielenkiintoisen tarinan. Kaapista löytyi iltaa varten "someconpunaiset" pöksyt, jotka ostin jo viime keväänä Tukholmasta, mutta jotka eivät koskaan ole vielä päässeet käyttöön.

Kaupasta löytyi myös vihdoin uusia porkkanoita ja kotimaista kukkakaalia. Näillä herkuttelin viikonloppuna! Eilen otinkin sitten kaiken irti aurinkoisesta päivästä ja löhöilin parvekkeella D-vitamiinia kroppaani imien. Tuntuu, että sekä aivot että iho ihan huutavat aurinkoa pitkän talven jälkeen.

Joko te olette löytäneet Instagramiin? Muutamia blogittaria sieltä jo olenkin löytänyt, mutta vinkatkaahan ihmeessä omat tilinne, olisi hauska löytää lisää ihania seurattavia palvelusta! :)

torstai 13. kesäkuuta 2013

Kylpyhuoneinspiraatiota etsimässä

Talooni on lähitulevaisuudessa tulossa putkiremontti. Jos oikein hyvin käy, remontoimaan päästään jo ensi vuoden alussa. Siksi olen jo nyt alkanut miettiä, mitä uudelta kylppäriltäni haluan. Tiedän nimittäin jo nyt, että en todellakaan tule hyväksymään sitä urakoitsijan peruspakettia... ;)

Ensimmäinen askel remonttiin valmistautumisessa on tietysti Pinterest-kansion luominen! Tässä hieman esimakua siitä, mitä kylppäriltä toivon.


Kylpyhuone on suorakaiteen muotoinen, eikä kovin leveä.

  • Tilaa silti riittää, joten haluan kunnolla säilytystilaa ja lavuaarin alle reilun tason. 
  • Itse allas saa olla pieni: minusta nykyään riittää, että altaassa mahtuu pesemään kädet, kasvot ja hampaat. 
  • Mielelläni ottaisin myös tuollaisen seinään kiinnitettävän wc-istuimen. 
  • Kaakelit saavat myös olla kuvissa näkyvät kohtalaisen isot, selkeät ja luonnollisensävyiset. Harmaan eri sävyt miellyttävät.
  • Peilikaapit ovat minusta aika vanhanaikaisia, joten mielummin ottaisin altaan taakse komean ison peilin, kuten oikean alakulman kuvassa.
Mitä mieltä olette ensimmäisistä inspiraatiokuvistani? Ja onko teillä kenties jotain hyviä kylppäriremppavinkkejä? Mitä pitäisi ehdottomasti osata ajatella näin rempan lähestyessä?

tiistai 11. kesäkuuta 2013

Ruudullinen tiistai

Sunnuntain heräteostos H&M:ltä, ruutupaita! Taitaa olla muuten ensimmäinen ruudullinen asia, jonka omistan :D

HM Ruutupaita

Tässä muuten syy, miksi blogissa on HYVIN harvoin asukuvia: olen ihan uskomattoman huono poseeraaja ja järkkärissä ole kaukolaukaisinta... 

Paita on siis L.O.G.G-malliston kevyesti liukuvärjätty ohut puuvillapaita, tummat farkut ovat Sokoksen Gossip-mallistoa: oikein pehmeät ja mukavat nekin. Tällaisessa rennossa asussa mennään siis tänään, touhukasta tiistaita kaikille! :)

sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Pieni blogimiitti Turussa!

Sunnuntaini alkoi herkullisella brunssilla Turun taidemuseolla hyvässä seurassa!

Brunssi Turku
Turku brunssi

Tapasin nimittäin Petran ja Dahlian pienoisen blogimiitin merkeissä!

En ollut aiemmin Turun taidemuseon brunssia kokeillut, joten hieman jännitti, mitä tarjolla oli. 15 Euron hintaan kuului lasi kuohuvaa sekä hieman suolaista ja makeaa mahantäytettä. Mistään erityisen laajasta brunssista ei siis ole kysymys, mutta ainakin minun mahani täyttyi croissanteilla, juustoilla, munakasrullalla ja salaateilla. Olin hieman laiska ottamaan kuvia järkkärillä, mutta liityin juuri äskettäin Instagramiin! Sieltä löytyy muutama kuva lisää ;)

Turku taidemuseo
Turku taidemuseo

Brunssin jälkeen sanoimme heipat Dahlialle, joka lähti sovituspuuhiin (ehkäpä hän itse kertoo siitä lisää!) ja me Petrat suuntasimme H&M:n kautta Apteekkimuseolle, jossa päivän teemana oli rakkaus! Satuimme sopivasti kuuntelemaan taidokasta runonlausuntaa, jonka jälkeen teimme kierroksen museon tiloissa. Herkuttelimme vielä Café Qwenselin "lemmenjuomalla" ja Brita-kakulla - instagramissa kuva. :)




(Innostuin vähän kuvailemaan kuivatettuja kukkia ja yrttejä apteekkimuseossa...)

Oli tosi mukava nähdä blogiystäviä ihan livenä - tervetuloa Turkuun toistekin!

keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

UNESCOn maailmanperintökohde Verla

Viime viikonloppuna Lappeenrannassa työskentelevä ystäväni S. vieraili meillä Kouvolassa. Lauantain vietimme kaupungissa mutta sunnuntaina huristelimme Jaalaan tutustumaan Verlan vanhaan pahvitehtaaseen. Olen jo monena kesänä halunnut tehdä kesäretken Verlaan, mutta aina se on jäänyt. Nyt näin tilaisuuteni tulleen..

Verla Unesco Site



Tehdasalue on kaunis ja punatiilinen tehdasrakennus todella upea yksityiskohtineen. Itse museon puolella ei saa valokuvata, joten jokaisen pitää itse käydä katsomassa, miltä siellä näyttää. Kierros oli tosi mielenkiintoinen ja saimmekin ihan yksityisopastuksen på svenska! Oikein hyvää palvelua, 10 poäng!





Verlassa on myös pieniä käsityöpuoteja, kahvila sekä viinitupa! Nautimme ihanat kotitekoiset munkkirinkilät ja Verlan vadelmalimonadia. Alimmassa kuvassa kaunis ystäväni S.







Verlassa pääsee myös nauttimaan luonnosta. Luontopolkuja riittää ja vesireittejä pitkin pääsee myös Repoveden kansallispuistoon. Ei siis mikään hassumpi kotimaan lomakohde! Ainiin, ja mainitsinko jo sen viinituvan..? ;)

maanantai 3. kesäkuuta 2013

Blogimiitti 9.6.2013

Huomio kauniit kanssabloggaajani! 

Ehdotan seuraavaa ensi sunnuntaille:
* Tavataan klo 11 Turun taidemuseolla ja nautitaan taidebrunssista (pöytä pitää varata, joten ilmoitattehan, onko tähän kiinnostusta? Jos on, teen varauksen!).
* Brunssin jälkeen tutustutaan museon kokoelmiin.
* Kun taidekiintiö tulee täyteen ja mieli tekee aurinkoon, siirrytään joenrantaan nauttimaan kesäpäivästä.
* Café Qwenselissä on myös mielenkiintoista ohjelmaa... vai olenkohan ainoa, joka tarvitsee lemmenyrttejä parvekkeelleen..? ;)
*  Jutellaan, tutustutaan, voidaan käydä kurkkaamassa vaikkapa muutamaan kauppaan, nautitaan lasi viiniä tai vaikkapa kippo italialaista jäätelöä.

Tämä on tosiaan vain ehdotus, joten päivästä voidaan tehdä juuri sellainen, kuin haluamme! Tärkein kohta listalla on minusta henk.koht. tuo viimeinen... :)

Kesä Turussa

Tulonsa on minulle jo varmistanut Dahlia sekä Petra, mutta miten olikaan Ankan, KatanJohannan ja Jennan laita?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...