torstai 31. tammikuuta 2013

That time of the year... räntäkelit!

Suosikkisää: muutama miinusaste, lumi sulaa veden ja loskan sekamelskaksi ja yöllä jalkakäytävät jäätyvät luistinradaksi. Vielä viikko sitten näytti tältä.

Photo & Video Sharing by SmugMug

Photo & Video Sharing by SmugMug

Kauniin aurinkoisia pakkaspäiviä, kuurankukkia parvekkeella ja jänöjussin jälkiä lumessa.

tiistai 29. tammikuuta 2013

Strandmon är hemma

Photo & Video Sharing by SmugMug

Pahoittelen rumaa kännykkäkuvaa, mutta oli pakko näyttää teille uusin ostokseni, Strandmon-nojatuoli! Se tuli ystävien avustuksella tänään Ikeasta olohuoneeseeni. Laitan sitten hieman parempia kuvia, kun saan olohuoneen vihdoin ja viimein kuntoon, mutta tässä siis hieman esimakua :)

maanantai 21. tammikuuta 2013

Matka 2013

Messuilla oli sen verran tungosta, että kamera jäi suurimmaksi osaksi laukkuun. Tässä kuitenkin muutamia tunnelmapaloja lauantailta!

Photo & Video Sharing by SmugMug
Nuo suklaahedelmät olivat aivan ihania... mmm...! Rantapallon loungella taas oli yllättävän hiljainen meno, olin odottanut enemmän bloggajia, haastatteluja ja häppeninkiä....

Ystäväni mies lentää sinivalkoisin siivin, joten pakkohan sitä oli kapteenin pukua kokeilla Japan Airlinesin pisteellä. Hyvin sopisi myös perheen rouva kapteenin rooliin!


Monet maat olivat satsanneet paljon messunäkyvyyteen. Nyt en enää valitettavasti muista, mikä Afrikan maa tässä esittäytyy, mutta yläkulman kuvassa esitellään malesialaista batiikkia.


Alin kuva on suosikkini! Ihana ystäväni K. poseeraa balilaisessa kansallispuvussa (?) !

Tässä vielä muutama kännykkäkuva:
Photo & Video Sharing by SmugMug
Helsinki ja nuoret lahjakkuudet

Herkkuja italiasta

Mondon lavalla kuuntelimme, kun Heikki Valkama kertoi Tokiosta ja alla Antti Helin Thaimaasta.



Vietimme siis oikein mukavan päivän messuilla, mutta hieman jäin kaipaamaan eksotiikkaa ja matkafiilistä. Myös järjestelyissä oli toivomisen varaa: esim. nämä Mondon haastattelut hukkuivat naapurilavalta (olikohan Tallink tms. cruiseline) kuuluvaan peruspoppiin, joka ei mielestäni sopinut matkamessuille ollenkaan! 

Seuraavana olisi sitten vuorossa Rakentaminen ja sisustaminen -messut täällä Turussa, jossa teen hieman töitäkin. Nämä messut siis kuun vaihteessa.

perjantai 18. tammikuuta 2013

Matkamessut 2013 huomenna Helsingissä

Photo & Video Sharing by SmugMug

Niinkuin kaikki varmasti jo tässä vaiheessa tietävät, Matkamessut ovat pyörähtäneet käyntiin Helsingissä. Voitin liput "Senja opettaa sinulle ruotsia"-sivun ja Visit Swedenin järkkäämän paikkakuntanimikilpailun kautta, joten niinpä minäkin huomenaamulla suuntaan kohti pääkaupunkia messuilemaan. (Oletteko muuten jo ehdottaneet suomenkieliselle paikkakunnalle ruotsinkielistä nimeä?

Seurakseni saan ystäväni, jota en olekaan nähnyt sitten... joulukuun 2011! Joten varmasti tulee kiva päivä kuulumisia vaihtaen ja matkoista haaveillen. Ja niin, minä menen matkamessuille, muut kaukomaille!

Korkeuksissa-blogin Karlis heitti minua myös tänään haasteella, kiitos Karlis! :) Käykäähän tutustumassa tuoreeseen blogiin ja bloggaajaan!

Haasteen säännöt ovat seuraavat:
- Kerro 11 asiaa itsestäsi
- Vastaa haastajan 11 kysymykseen
- Keksi 11 uutta kysymystä
- Haasta 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa
- Kerro bloggaajille, että olet haastanut heidät

Olen ihan hurjan huono keksimään satunnaisia (uusia) asioita itsestäni, joten hyppään suoraan kysymyksiin. (muuten aikaisempia vastauksia voitte lukea täältä ja täältä)

11 kysymystä by Karlis:

1. Ruoka-bravuurisi?
- Prosciuttoon käärityt vihreät parsat

2. Hauskin lomakohde, jossa olet käynyt?
- Hauskin... varmaankin Thaimaa ja Phuket!

3. Miten hoidat kuntoasi?
- Auts, ihan liian huonosti. Tällä hetkellä arkiliikuntaa, maanantaina menen tutustumaan LadyLinelle :)

4. Mitä haluaisit mieluiten tehdä juuri nyt?
- Lähteä matkalle aurinkoiseen maahan! Niin moni ystävä/tuttava on äskettäin ollut rantalomalla, kokemassa maailmaa juuri nyt tai pian lähtemässä aurinkoon...

5. Sälekaihtimet vai rullaverhot?
- Sälekaihtimet, ikkunalasien välissä

6. Talvikenkiesi väri?
- Konjakinruskeat

7. Käytätkö hajuvettä?
- Silloin tällöin. Tällä hetkellä Cartierin Baiser volé ja Guccin Flora käytössä

8. Miten hemmottelet itseäsi vapaapäivänä?
- Ostamalla hyvää ruokaa, löhöilemällä!

9. Miten liikut arjessasi? Auto, pyörä, bussi...?
- Kesällä kävellen ja pyörällä, talvella kävellen ja bussilla

10. Lempi televisiosarja?
- Oi, näitä on monta. Tällä hetkellä ehkäpä parhaimmat The Big Bang Theory, The Good Wife ja Homeland, jota olen juuri alkanut seurata.

11. Mikä on mottosi?
- Ei minulla taida olla mitään virallista mottoa. Tosin kouluajoista lähtien olen elänyt Kapteeni Ä-nen viisauden mukaan:



Minun kysymykseni teille kaikille lukijoille vuoden suunnitelmiin ja matkailuun liittyen, saa vastata joko kommenttiboksissa tai omassa blogissa, ja siis ihan kuka tahansa voi nämä kysymykset tästä napata :)

1. Teitkö uuden vuoden lupauksia?
2. Mitä toivot saavuttavasi tänä vuonna?
3. Oletko suunnitellut vuodelle matkoja?
4. Mikä on karmein matkamuistosi?
5. Mikä on parhain matkavinkkisi?
6. Älyttömin ostamasi matkamuisto?
7. Onko jotain biisiä, joka muistuttaa sinua ihanasta matkasta?
8. Entäpä mikä olisi sopiva tunnusbiisi tälle vuodelle?
9. Mikä on parhain matka-aiheinen elokuva?
10. Entä jos saisit lukea vain yhden kirjan tänä vuonna, mikä se olisi?
11. Lopuksi: mikä oli vuoden 2012 kohokohta?

Ihanaa viikonloppua kaikille ja eikun vastailemaan kysymyksiin! :)

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Tulppaanit tuovat kevään


Tässä pieni yksityiskohta olohuoneesta. Kartellin lamppu on matkalla makuuhuoneeseen, kunhan saan lipastot ostettua. Nyt se majailee vanhan, second hand -putiikista löydetyn lipaston päällä, seuranaan tulppaani ja kynttilä. Tuo vanha lipasto on muuten yksi suosikkihuonekaluistani! Ihana pehmeä muoto, tikkujalat (joita en hoksannut kuvata) ja kaunis käytössä kevyesti kulunut pinta. Kuvat kertovat ehkäpä myös "sisustusfilosofiastani", jos tuota sanaa saan käyttää: uutta & vanhaa sekaisin, designia & "normikamaa" sekaisin :D



lauantai 12. tammikuuta 2013

Kurkkaus keittiöön - pari yksityiskohtaa


Photo & Video Sharing by SmugMug

Tervetuloa pikavierailulle pieneen keittiööni! Toisella tasolla on tilaa juuri sopivasti mikrolle, Aqvialle ja parille muulle purkille. Tiskipöydällekin saa lieden viereen muutaman pienen jutun.





Keittiössä on tummansiniset pienet kaakelit, joista myös kylppärin lattia on tehty! Talooni on tulossa pian putkiremontti, ja vähän harmittaa, että kylppärin kaunis lattia saa lähtöpassit. Keittiöön voisinkin sitten toivoa jotain uutta, hieman vaaleampaa väritystä. Myös keittiön kaapit kaipaisivat päivitystä, mutta tässä vaiheessa vaihdan vain vetimet uusiin. Katsotaan, onko sitten rahaa laittaa koko keittiö putkirempan yhteydessä.

Nyt hakemaan yksi makea appelsiini välipalaksi - tiedä sitä, jos vaikka illalla pääsisi herkuttelemaan Tintån pizzalla...!

torstai 10. tammikuuta 2013

40's Kitchen Fashion on Fab!

Ei olisi pitänyt liittyä Fabiin, kun sieltä tulee melkein joka päivä jotain houkutuksia! Katsokaa nyt näitäkin ihanuuksia - 40-luvun tyyliin suunniteltuja ihan mielettömiä esiliinoja! Loput söpö essut ja tiskaamaan innostavia tiskihanskoja löydätte täältä.

Source: eu.fab.com via Petra on Pinterest

Source: eu.fab.com via Petra on Pinterest
Source: eu.fab.com via Petra on Pinterest



Arvatkaapa vaan, tekisikö mieli tilata tuollainen kakkuessu tai sitten tämä viimeinen Hawaiian pin-up - ovat ihan kuin mekkoja! Iskeekö muuten tällainen retro-muoti teihin?

PS. Valopalloista tykkävät klikkaavat tänne. Tämä on muuten melkein samanlainen kuin minulla roikkuu keittiössä. 

tiistai 8. tammikuuta 2013

Uuden vuoden päivällisellä

Apuva! Huomasin, etten ole vielä tämän vuoden puolella päivittänyt yhtään kertaa! Tämä vääryys pitää heti korjata - tosin luomalla katse vielä joulunpyhiin. Haluan silti jakaa nämä kuvat uuden vuoden päivälliskattauksen yksityiskohdasta kanssanne.

Uusi Vuosi

Meillä ei ole moneen vuoteen enää valettu tinaa, mutta muutama tinakenkä laatikon pohjalle oli jäänyt. Tämä iloinen löytö pääsi koristamaan laseja ja tuomaan uuden vuoden fiilistä kattaukseen.



Pikku hiljaa kotiudun myös uuteen osoitteeseen, mutta vielä täällä ei ole paljoa kuvattavaa. Tulisipa pian kevät ja valoisat päivät, saisi laittaa parvekkeen kuntoon ja nauttia lasin viiniä ilta-auringossa. Nyt nautitaan kuitenkin vielä kynttilä- ja tuikkukaudesta täysin siemauksin, eikä välitetä loskasta, eihän?

EDIT // Koska roskapostittajat ovat näköjään löytäneet blogini, otin anonyymikommentit pois käytöstä. Useimmathan teistä kuitenkin kommentoivat blogger-tilien kautta, joten muutos ei sinänsä ole iso.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...