torstai 30. elokuuta 2012

Elossa!

Apua, kun nämä bloggausten välit nyt venyvät ja paukkuvat...! Tuntuu, että aika ei tällä viimeisellä kesätyöviikolla ole riittänyt - tänäänkin on jo torstai! (mihin nämä päivät oikein katoavat?!)

Ensi viikolla yritän parantaa tapani. Suuntaan taas Kymenlaaksoon, tällä kertaa suunnittelemaan isän synttärijuhlia. Siivousta, koristelua ja leivontaa siis luvassa. Ja hei, pääsen pitkästä aikaa kasvohoitoon, ihanaa!

Tänään on ollut pitkä mutta tuottelias päivä, joten nyt otan hetken iisisti lukemalla Stockan kuvastoa ja mielenkiintoiselta vaikuttavaa Premiere-lehteä. Ciao!

sunnuntai 26. elokuuta 2012

Sunday Style // Girls

Photos via My Pinterest Board

Photo & Video Sharing by SmugMug
Klikkaa kuva isommaksi!

Knits knits knits...! Huomaatteko, että olen jo syystunnelmissa vaatetuksen suhteen? Ihan vielä ei Turussa villapaitakelejä ole, mutta valmistaudun jo syksyyn - tämä muka-kesä voisi jo loppua ja antaa tilaa oikealle syksylle!

Olen muuten viime viikon potenut jos jonkinmoista vaivaa, ja tällä hetkellä valmistaudun hammaslääkäriretkeen viisaudenhampaan takia... Katsotaan siis, mitä ensi viikko tuo tullessaan...!

tiistai 21. elokuuta 2012

Mustikkapiirakka, versio 12087362

Photo & Video Sharing by SmugMug


Taas se on todistettu: less is more! Kaikkein paras mustikkapiiras tänä vuonna syntyi perusraaka-aineista muutamassa hetkessä. Olen eilen ja tänään parannellut yllättäen turvonnutta vasenta silmäluomea, mutta tänään en jaksanut enää levätä koko päivää, vaan pyöräytin nopeasti jääkaapissa olevista mustikoista piiraan. 

Pohjassa on 100g margariinia, 1dl sokeria, 1 kananmuna, 2 dl vehnäjauhoja, 1tl leivinjauhetta ja hyppysellinen vaniljasokeria. Pohjan päälle levitin ystäväni Minnan tekemää ihanaa mustikkahilloa, sen päälle purkillisen kermaviiliä ja tämän päälle sitten tuoreet mustikat. Tämä yksinkertainen resepti voittaa mielestäni kaikki aiemmin kokeilemat reseptit - salaisuus on varmasti mustikkahillon ja kermaviilin liitosta!


Noniin, nyt lupaan, etten tänä vuonna postaa enää yhtään kuvaa mustikkapiirakasta! ;)

sunnuntai 19. elokuuta 2012

Rapujuhlainspis

Enpä olisi arvannut, että inspiraatiokuvia rapujuhliin (tyylikkäisiin sellaisiin) olisi niin vaikea löytää! Kyllä, juhlissa pitää olla huumoria ja hassuja hattuja, mutta haluan silti kattauksesta ja menusta tyylikkään, ajankohtaan sopivan ja helposti, uusia astioita ostamatta toteutettavan! ;)

Photo & Video Sharing by SmugMug
Photos via My Pinterest Board

Perinteisestihän rapuja syödään paahtoleivän päällä mutta pelkillä toasteilla maha ei täyty. Rapujuhlien ruokalistaan kuuluu siis yleensä myös herkullisia alku-, väli- ja jälkiruokia. 

Yksi suosikki on juustopiiras tehtynä Västerbottensost-juustoon (västerbottenspaj). Piiraan kanssa sopisi tietysti raikas salaatti vaikkapa hunajamelonin kera. Olipa uusimmassa Lantliv-lehdessä tehty rapujuhliin myös prosciuttoon käärittyjä meloninviipaleita. Pinterestissä mielenkiinnon herätti kuitenkin nuo pikkupizzat kantarelleillä. Nehän ovat juuri tämänhetkisen vuodenajan herkkua, ja enpä ole koskaan keksinyt yhdistää kesäkurpitsaa ja keltavahveroita! Resepti löytyy muuten täältä på svenska.

Entäpä sitten se kattaus? Omistan lähinnä Iittalaa, joten pöytään päättyy Essence-laseja ja 24h-sarjaa. Riippuen lopullisesta vierasmäärästä, täytyy pöytää täydentää "arkilautasilla" eli Kermansaven Oliivi-sarjalla. Pöytäliinaksi meinaan virittää muutaman valkoisen lakanan ja erilaisiin pulloihin laitan kynttilöitä ja kukkia, kuten ylläolevassa kuvassa. Sainpa kattaukseen mökiltämme vielä pari painavaa valkoista tiiliskiveäkin, joiden päälle päätyy todennäköisesti tarjottavat ruoat.

Tällaisia suunnitelmia tässä vaiheessa! Onneksi juhlat ovat vasta monen viikonlopun päästä, joten tässä on vielä aikaa etsiskellä inspiraatiota. Ainiin, tässä vielä mallia Ruotsinmaalta (oldie, but a goodie)

Ja wau, teitä lukijoita on jo 50! Miten ihmeessä niin pääsi käymään? Tervetuloa uusille lukijoille, ihanaa, että olette täällä! :))

keskiviikko 15. elokuuta 2012

Elokuinen ilta

Photo & Video Sharing by SmugMug

Elokuun pimeät mutta lämpimät illat ovat ehkä ihaninta Suomen kesässä! Ei tarvita kuin kynttilöitä, lasi viiniä, lehti ja hyvää musiikkia (tänä iltana tätä). Ja tietysti hovipuutarhurini laittama parveke. Kiitos ja kumarrus - taas kelpaa nauttia parvekkeella.

Täällä on muuten rapujuhlat suunnitteilla, joten vinkkejä ja ideoita otetaan kiitollisena vastaan!

sunnuntai 12. elokuuta 2012

Täysiverinen sunnuntai

Koska viikonloppuni on mennyt musiikin merkeissä, jatketaan aiheesta täällä blogissakin.


Mikan tanssittavista tunnelmista rauhallisempaan menoon. Suuri suomalainen suosikkini (sekä suuri suomalainen että suuri suosikkini) Olavi Uusivirta ja uusin videonsa "Kaiken jälkeen olet kaunis", olkaa hyvä.

Niin mitä minä sitten olen puuhaillut? Mm. kääntänyt sivua ja jännittänyt aivan järkyttävästi, kuunnellut jousikvartettia hautausmaan portailla ilta-auringon viimeisistä säteistä nauttien sekä todistanut tähtitenorin "I feel a song coming up"-hetkeä lähietäisyydeltä. Tutustunut moneen uuteen mielenkiintoiseen ihmiseen. Voi miksi huomenna on maanantai? Voi miksi pitää mennä töihin, kun voisi vain nauttia musiikista?

lauantai 11. elokuuta 2012

Mika: Celebrate

He's done it again!
Ihanaakin ihanampi Mika (kuinka komea se on tässä videossa häh!?) ja uusi biisi Celebrate ♡ 

torstai 9. elokuuta 2012

Pizza-torstai ;)

Taas tuli herkuteltua Pizzariumissa... peruna-pesto / kantarelli-spesiaali!

Photo & Video Sharing by SmugMug
Omnomnom....

tiistai 7. elokuuta 2012

Tarrat seinille.

Kokeilin ensimmäistä kertaa Suomen Grouponia, kun bongasin mielenkiintoisen kuuloisen tarjouksen belgialaiseen Ambiance-live.com-verkkokauppaan. Tämä putiikki myy erilaisia seiniin ja muihin pintoihin kiinnitettäviä koristetarroja, ja kun huomasin liitutaulutarrat, oli aivan pakko tuhlata 14 € Ambiancen Groupon-korttiin.

Photos from Ambiance-live.com
Photo & Video Sharing by SmugMug
En vielä tiedä, tilaanko tuota iso viikkokalenteritarraa, mutta ostoskoriin lähtee ainakin jääkaapin oveen kattilan muotoinen liitutaulutarra sekä höpsö turhake Pacman Mac-koriste.
Onko teillä kokemuksia tällaisista tarroista? Minullahan oli Brysselin asunnossani omasta mielestäni ihan älyttömän kivat kellotarrat - muistatteko? ;) Jotain samantapaista etsin myös Ambiancesta, mutta harmillista kyllä, ei sieltä yhtä tyylikkäitä tarroja löytynyt. Groupon-tarjous on kuitenkin voimassa lokakuun loppuun asti, joten aikaa on vielä pohtia, mitä tarroja tilaukseen lähtee.
Nyt yritän hoitaa jäytävän päänsäryn huomiseksi pois... kylmäpakkaus olisi nyt tarpeen...

sunnuntai 5. elokuuta 2012

Sunday Style / Kids

All photos Dolce & Gabbana !






How adorbs!

Ostin kesälukemiseksi paketin brittiläisiä naistenlehtiä (3 kpl 12,95 € - ehkä olettekin nähneet tämän paketin kaupoissa?) ja lueskelin kotimatkalla Marie Clairea. Sieltä bongasin tosi suloisia D&G:n lastenvaatteita, joten surffailin saman tien nettiin etsimään söpiksistä kuvia. Katsokaa myös D&G:n mainokset täältä - mielestäni todella kivoja kuvia! Huomio kiinnittyy yllättävän luonnollisiin lapsimalleihin, katsokaapa nyt vaikka tuota viimeistä kuvaa! 

Tällaisista muotikuvista minä pidän - luonnollisuutta peliin! Sitäpaitsi vaatteetkin ovat tosi sööttejä, etenkin nuo enkelipaidat ja poikien harmaat asut :)

Welcome home tomatoes!

Njam!

Mahtavaa! Tomaattikasvini on elossa ja voi erittäin hyvin! Tomskut ovat kasvaneet ja kypsyneet hienosti, joten saan kotoa pihistämieni karjalanpiirakoiden kanssa iltapalaksi myös tuoreita kirsikkatomaatteja.

Kasvi oli mitä ilmeisemmin pitänyt vesiämpäriviritelmästäni, litkinyt kaiken veden ja kasvattanut monta punaista hedelmää. Olin jo pelännyt pahinta, joten tämä oli todella kiva tervetulotoivotus takaisin Turkuun.

Huomenna siis alkaa viimeinen kesätyörutistus, 4 viikkoa. Vaikka ajatukset ovat jo syksyssä ja gradussa, niin yritän tsempata vielä nämä viimeiset viikot. Samalla ryhdistäydyn loman jälkeen parempaan ruokavalioon ja liikuntaan - tämän lomaviikon aikana kävin huimat 2 kertaa lenkillä... hups!

torstai 2. elokuuta 2012

Saku Sammakko mökkeilee

No sulle en ainakaan poseeraa!

Mökillä sitä törmää tällaisiinkin luonnon ihmeisiin.

Konna oli loikkinut suoraan pieneen maakellariimme, joka on ollut tänä kesänä pois käytöstä. Tämä ei kuulemma ole ensimmäinen kerta, vaikka vanhempani ovat yrittäneet keksiä vaikka mitä pressuja montun peitoksi. Sammakko vaikuttaa tykkäävän kosteasta ja viileästä montusta, mutta toisaalta raukka on nalkissa - se ei itse pysty hyppäämään syvästä kellarista pois.

Ai tää monttu olikin näin syvä...

Onneksi apuun tulee isä, ja konna on taas vapaa loikkimaan matkoihinsa.

Terve vaan!

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Metsästä lautaselle - mustikkapiirakka

Photo & Video Sharing by SmugMug 

Metsä on täynnä mustikkaa, joten eihän sitä voi olla leipomatta! Tein tänään mökin mustikoista Kinuskikissan ohjeella vanilja-mustikkapiirakan. Itse en ollut lopputulokseen aivan tyytyväinen, mutta vanhempani kehuivat kardemummaista pohjaa sekä vaniljan ja mustikan yhdistelmää.

Omasta mielestäni vaniljakiisselistä tuli aivan hurjan tönkköä - ohjeessahan neuvotaan laittamaan 3/4 dl perunajauhoa. Olen myös tottunut tekemään kiisselit ensin lämmittämällä nesteen ja sitten lisäämällä hiljalleen perunajauhon pieneen tilkkaan nestettä sekoitettuna. Tässä ohjeessa perunajauhot ja nesteet sekoitettiin saman tien. Vaikka piiras ei suinkaan epäonnistunut, olisi silti pitänyt luottaa omaan tuntemukseen ja tehdä kiisseli tavallisen ohjeen mukaan. Myös pohjaan ohjeistetaan laittamaan 1 rkl kardemummaa, joka on minun makuuni aivan järkyttävän paljon. Laitoin 1/2 tl ja silti kardemumman maku oli todella voimakas...


Tässä lopputulos, joka kaikesta huolimatta kelpasi kahvittelijoille.





Ja hei, täällä ollaan taas! Pahoitteluni venähtäneestä tauosta!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...