maanantai 30. huhtikuuta 2012

Hirrrvittävän hauskaa Vappua kaikille!




Minä ja meidän suvun mini toivotamme kaikille hulvatonta Vappujuhlaa!
Våren är här - kevät on tullut!

sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Sunday Style / Kids


Kids
Photos via Pinterest

* hatut ja myssyt  * persoonallisuus
* ruudut ja raidat, myös sukissa ;)


Slow Mornings


Photo & Video Sharing by SmugMug





Viileän yön jälkeen kimalaisella on vaikeuksia päästä käyntiin. Tämä yksilö oli yöpynyt narsissinkukassa ja kömpi nyt hitaasti mutta varmasti eteenpäin kukan vartta pitkin aamupäivän auringon lämmittäessä kimalaisen kohmettunutta kroppaa.

Reipasta sunnuntaipäivää siis kaikille! Minä vietän sunnuntai-iltapäiväni hieman vauhdikkaammissa merkeissä kummipojan ja perheen kanssa sirkuksessa, mielenkiintoista nähdä, millaisen shown Sirkus Finlandian porukka on saanut aikaiseksi :)

perjantai 27. huhtikuuta 2012

New Look Maxis

Lähden touko-kesäkuun vaihteessa käymään Brysselissä ja suunnittelen jo innoissani kauppakierrosta. Yksi suosikkikaupoistani on New Look - brittiläinen H&M:n ja Gina Tricot'n tapainen halpa vaateketju. Sieltä löytyy myös hieman isompia kokoja, joten enköhän tälläkin matkalla kaupasta jotain löydä!

Netistä katselin jo hieman maximekkoja.

All pictures Newlook.com


Photo & Video Sharing by SmugMug   Photo & Video Sharing by SmugMug
Korallia ja nudea poikkiraitaa




Photo & Video Sharing by SmugMug   Photo & Video Sharing by SmugMug
Mustavalkoista




Photo & Video Sharing by SmugMug   Photo & Video Sharing by SmugMug

Värikästä ja hei, pystyraita hoikistaa?! :D

Nojoo, pystyraitamekko näyttää kyllä vähän vangin vaatteelta, mutta tuon värikkään ja molemmat mustavalkoraidalliset voisin hyvin kuvitella kesämekoiksi myös minulle. Nähtäväksi jää, onko mekkoja myös Brysselin liikkeissä: netissähän valikoima on aina suurempi. 

New Lookissa on myös järjettömän suuri kenkäosasto - tietysti hinta ja laatu kulkee käsikädessä, mutta eihän aina tarvitse satsata montaa sataa kenkiin ja vaatteisiin. Jotkut kivat kesäkengät houkuttelisivat nimittäin... 

Oikein mukavaa perjantaita ja vappuviikonlopun alkua kaikille! Mitäs vappusuunnitelmia teillä on?

torstai 26. huhtikuuta 2012

Kiitos, riittää.

Tätä aihetta olen miettinyt jo kauan, mutta viimeisen sysäyksen tämän päivityksen kirjoittamiseen sain, kun selailin Sokos-kuvastoa vanhempieni luona.

Kuten varmaan monen muunkin, myös minun lapsuuteeni kuuluivat ihanat Tove Janssonin Muumi-hahmot. Meillä tosin luettiin enemmän Peppiä ja Eemeliä, mutta myös Muumi-kirjat ja tv-sarja tulivat tutuiksi. Keittiön kaapeistani löytyy tällä hetkellä jo useampi Muumi-muki enkä enää meinaa pysyä perässä, kuinka monta uutta mukia vuodessa oikein ilmestyykään.

Vaikka pidän sympaattisista Muumeista, sai tämä Sokoksen kuvaston aukeama minut kuitenkin vain huonolle tuulelle ja miettimään, mitä mieltä Tove Jansson tämän hetken tuotteistamisesta oikein olisikaan.


Photo & Video Sharing by SmugMug
Kuva: Sokoksen kuvastosta. Kuvan voi klikata isommaksi. 

Kuvassahan näkyy vain murto-osa tämän hetken Muumi-tuotteista, ja ihmettelenkin, missä menee liikatuotteistamisen raja? Muumi-hahmot, -mukit ja Muumi-aiheiset lasten lakanat ymmärrän, mutta viime aikoina Muumi-kuosit ja kuviot ovat minun silmissäni kokeneet aikamoisen inflaation. Liika kertakaikkiaan on vain liikaa.

Kuva: sokos.fi

Näiden kotimaisten firmojen tuotteiden lisäksi voimme mm. herkutella Muumi-karkeilla ja kirjoittaa Muumi-kirjepaperille kirjeen Muumi-kynällä ja liimata kuoreen Muumi-postimerkin. Jos Muumi-veitsellä leikkaa sormeen, niin apuun tulee Muumi-laastari. Muumi-maailmasta minäkin ostin itselleni Muumi-lasinaluset, joille voisin Muumi-mukini laskea. Apua, hengästyn jo pelkästä kirjoittamisesta...

Vaikka näitä hellyyttäviä hahmoja rakastankin, niin nyt kyllä iski Muumi-ähky. Pelonsekaisin tuntein odotan seuraavaa tuotetta, jossa nämä Janssonin tutut hahmot seikkailevat...

maanantai 23. huhtikuuta 2012

Kirjoja. Ei ruusuja.

Hyvää Kirjan ja ruusun päivän iltaa! Kävittekö hakemassa oman Miniänne?


Kirja&Ruusu


Tänään tapahtui jotain kummallista, ostin nimittäin pitkästä aikaa itselleni kirjan! En ole mikään lukutoukka - luen satunnaisen kirjan silloin tällöin, kun aikaa riittää. Tänään piti kuitenkin kiiruhtaa töiden jälkeen keskustaan ostamaan Kirjan ja ruusun päivänä kirja, jotta saisin Tuomas Kyrön Miniän kaupan päälle! Nappasin samalla mukaani Kyrön uuden Mielensäpahoittajan ja Angry Birds-puuhakirjan siskon lapsille tuliaisiksi. (Brussels calling in May!)

Tässä onkin ensi viikonlopuksi lukemista - vietän nimittäin tänä vuonna hyvin erilaisen vapun, kun suurin osa lähimmistä ystävistäni on pitkin poikin maailmaa! Viime vuonna olin itse pois vappu-Turusta, tänä vuonna taas muutama kaveri on Espanjassa, yksi Ranskassa, yksi La Réunionilla... Lähden taas kotikonnuille, sovittamaan juhlamekkoa ja toivottavasti sirkukseen kummipojan+perheen kanssa! Enpä olekaan koskaan käynyt sirkuksessa Suomessa!

ps. Kirjan ja ruusun päivää vietin ilman ruusuja. Tosin asiakkailta tuli päivän mittaan kuvainnollisia ruusuja, kun moni kehui kelloani, kynsiäni ja H&M:stä ostettua kukkarintakoruani! Kiitos kivat asiakkaat! :)

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Sunday Style / Boys


All photos: styleguy.tumblr.com

Photo & Video Sharing by SmugMug

Photo & Video Sharing by SmugMug


* henkselit  * tyylikkäät laukut
* kirkkaat värit  * aurinkolasit

Party hair?

Toukokuun puolessa välissä osallistun taas pitkästä aikaa iltapukujuhliin, kun mieskuoromme täyttää arvokkaat 75 vuotta. Puvun olen jo tilannut Kouvolasta ja menen sitä Vappuna sovittamaan. Kampaajankin varasin eilen, mutta nyt pitäisi sitten päättää, millainen juhlatyyli hiuksissa tällä kertaa voisi olla.

Aiemmin kampaukseni ovat olleet kovin klassisia - iltapukujuhlien etikettiinhän kuuluu, että naisten pitkät hiukset ovat kiinni, pois olkapäiltä.


Source: iknowhair.com via Petra on Pinterest



Monta kertaa olen kuitenkin huomannut, ettei yliopiston juhlissa tätä sääntöä niin kovin tiukasti noudateta. Siksi ajattelin itsekin mennä tällä kertaa etiketin vastaisesti ja jättää hiukset ainakin puoliksi auki. Mitä sanotte mm. näistä kampauksista?


PHair
Pictures from my Pinterest

Mieluiten kokeilisin tuota keskimmäistä kiharakampausta, vaikka tukkani onkin piikkisuora... Realistisesti voisin kuitenkin kuvitella tuon ensimmäisen kuvan tapaista etenkin, kun etuhiukseni eivät ole vielä kasvaneet täysin pois. Myös Gossip Girl-Serenan kampauksessa näkyvä hiuspanta voisi olla etuhiuksilleni järkevä.

Kiharaa siis haluaisin olosuhteista huolimatta! ;) Uskon kuitenkin, että kampaajaltani löytyy tarvittavan tiukat aineet kiharakampauksen toteuttamiseen, ja saan prinsessatukan toukokuisiin juhliin! Nyt sitä mekkoa odotellessa täytyy vielä katsoa mm. kengät ja laukku... oih, en malta odottaa toukokuun 12. päivää!

lauantai 21. huhtikuuta 2012

Sinisimpukat: Moules-frites


Photo & Video Sharing by SmugMug

Keskiviikkona herkuttelimme tarjouksessa olleilla sinisimpukoilla. Simpukoiden kaveriksi ostimme parsaa sekä belgialaisittain ranskanperunoita ja majoneesia. Hesarin sivuilta löytyy simpukoille hyvä ohje, jossa myös neuvotaan esivalmistelut. Simpukathan pitää ennen kattilaan laittoa tarkistaa, että ne ovat eläviä. Kattilaan laitetaan vain ne simpukat, jotka sulkeutuvat jos niitä kopauttaa tai puristaa yhteen. Keittämisen jälkeen sitten poistetaan ne simpukat, jotka eivät ole avautunut. Eli ennen kattilaan laittoa simpukoiden pitää reagoida sulkeutumalla, keittämisen jälkeen taas kiinni jääneet heitetään pois.




Ostimme ruokajuomaksi uutta lempiviiniäni. Nyt varmasti viinituntijat kauhistuvat "chardonnayta simpukoiden kanssa!!" - mutta minusta ainakin tämä viini sopi hyvin ruokaamme. Tietääkö muuten joku, mitkä viinit sopivat ihan oikeasti simpukoiden kanssa? Mojitoinnostuksessamme unohdimme kysyä Alkosta... :D

Photo & Video Sharing by SmugMug

Tänä iltana tiedossa on kuorokonsertti, jota menen tällä kertaa kuuntelemaan! Hassua, etten itse ole laulamassa, mutta tuntuu todella rentouttavalta mennä vain kuuntelemaan. Konsertin jälkeen meillä on vielä espanjalainen ilta, joten mukava lauantai-ilta tiedossa!

Oikein rentouttavaa viikonloppua kaikille! :)

perjantai 20. huhtikuuta 2012

Home made Mojitos!

Tästä se idea sitten lähti... ja keskiviikon tyttöjen ilta / juhlakokous!


Lime

Ystäväni Inka-Maria bongasi Stockalta tällaisen limepakkauksen, jossa oli pieni puunuija mukana. Sitten ostoskärrystä löytyikin pian tuoretta minttua ja Alkon puolelta pullo rommia!! (Taisi olla muuten ensimmäinen ostettu rommipullo molemmille... haha!) Inka-Marialta löytyi sitten ruokosokeria ja jääpaloja, ja muistimmepa lopulta ostaa myös vichyvettä matkalta!





Limet ja mintut sekaisin, ruokosokeria pohjalle ja ei kun nuijimaan! Oikeassa Mojito-ohjeessa sanotaan, että pitäisi käyttää sokerilientä, mutta emmehän me sellaista jaksaneet tehdä... Hyvin suli sokeri juomaan ja drinkeistä tuli oikein makoisia! Tästä tulee selkeästi suosikki kesädrinkki - minulta kun löytyy vielä soodaveden tekoon mainio Aqvia, jonka voitin Sofién arvonnassa viime syksynä, niin eikös se kuin kutsu Mojitojen tekoon.

Iso kiitos muuten Turun Stockan Alkon ystävälliselle henkilökunnalle, joka auttoi meitä drinkkipulmassamme, på svenska dessutom! Stort tack! Nopeasti löytyi drinkkiohje ja neuvo, mikä pullo pitäisi ottaa. Tuo Havana oli muuten Alkon uutuus. Näistä aineksista syntyi maistuvat Mojitomme!


Tack för en trevlig kväll I-M och Erika!


No Photo

Hei ystäväiset!

Kuvapalvelu, jota käytän on tällä hetkellä pois linjoilta. Koska en saa ladattua uusia kuvia täytyy uuden päivityksen kanssa hieman odottaa. Voitte kuitenkin käydä kurkkaamassa Facebookissa, mitä seuraavaksi on tulossa!

tiistai 17. huhtikuuta 2012

Come on little plant friends, you can do it!!

Olin malttamaton, ja ostin parvekkeelleni hortensian liian aikaisin! En uskonut lämpötilan enää laskevan lasitetulla parvekkeella alle nolla, mutta hieman ennen pääsiäistä niin vain kävi. Pelkäsin hortensian jo kuolleen kokonaan, mutta leikkelin silti kasviparan ihan lyhyeksi ja kokeilin, joisiko se vielä hieman vettä.

Tältä hortensiaraukkani näyttää tällä hetkellä - there is hope!


Photo & Video Sharing by SmugMug



Näissä Ikean purkeissa taas pitäisi kesällä kasvaa hienoja yrttejä: basilikaa, rosmariinia ja korianteria. Katsotaan, päästäänkö parvekkeella Brysselin puutarhamittoihin, siellä nimittäin yrtit viihtyivät (jääkylmään ja märkään heinäkuuhun saakka, jolloin etanat ottivat pihallani vallan!)


Photo & Video Sharing by SmugMug


Viime vuoden puutarhakuvia



Parvekkeeni väreiksi kelpuutin lopulta mustan, harmaan ja fuksianpunaisen/pinkin. Kukista tulee tietysti myös hieman vihreää, mutta näillä väreillä mennään. Inspiraatiota sain mm. Image Black & White-blogin inspiraatiopostauksesta ja Iittalan hauskasta muovikannusta. (verkkokaupan kuvassa oranssi kannu, itse ostin fuksianpunaisen!)



ps. muistakaa käydä äänestämässä rantakuvaani Pieni Lintu-blogin kuvakilpailussa!! :)
kiitos kiitos kiitos!

maanantai 16. huhtikuuta 2012

Sur la plage


Photo & Video Sharing by SmugMug

Photo & Video Sharing by SmugMug
Photo & Video Sharing by SmugMug
Photo & Video Sharing by SmugMug
Photo & Video Sharing by SmugMug  Photo & Video Sharing by SmugMug
Photo & Video Sharing by SmugMug



Tänä maanantaina unelmoin auringon lämmöstä, merivedestä ja hiekasta varpaiden alla.

Kuvat viime kesän lomamatkalta Ranskan Rivieralta. Joukosta löydätte myös kuvan, jolla osallistun Pieni Lintu-blogin valokuvauskilpailuun. Jos pidätte kuvastani, käykää äänestämässä! :) Kolme parasta palkitaan hienoilla Beach House-yöpaidoilla!



Green is good



Photo & Video Sharing by SmugMug


Varsinaiseksi ruokabloggailuksi tämä homma nyt mennyt, mutta minkäs sille voi kun ruoka vaan on niin hyvää. Sitäpaitsi siitä saa usein kauniita kuvia!






Perjantaina kokkailin helppoa ja hyvää uuniparsaa, kun vanhempani olivat kylässä. Stockalla nippu maksoi vain 2,95 € ja olivat kyllä todella maukkaita ja rapeita! Parsan seuraksi paistoin pihviä ja yhdistelmä näyttikin maittavan kaikille. 

Vihreitä parsojahan ei oikeastaan tarvitsisi kuoria, mutta jotenkin se on tullut vain tavaksi. Vaikka yritän kuoria parsat hellävaraisesti niin välillä lipsahtaa ja jokunen varsi katkeaa... No, ovat minusta kuitenkin aika kauniita nuo parsat, etenkin mustaa vuokaa vasten.  

Viime vuonna tein muuten parsasta pastaa ja salaattia, molemmat oikein toimivia reseptejä - suosittelen!

Photo & Video Sharing by SmugMug
Grönt och svart

sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Sunday Style / Girls



Photo & Video Sharing by SmugMug

* Maximekot
* Maximekot vyön kanssa




* Neulepuserot
* Neulepuserot mekon päällä tai hameen kanssa

Blueberry pancake tower


Mustikkatorni








Pancakes to the people! 

Sofié kirjoitti aiemmin viikolla tehneensä "protskupannareita", ja kun aamulla surffasin Heidin Suklaamarenki-blogiin, niin en enää pystynyt vastustamaan kiusausta: minunkin oli aivan pakko koota pannaritaikina kotoa löytyvistä raaka-aineista! Maitoa ei löytynyt kuin tilkkanen, mutta rahkaa sentään oli jääkaapissa monta purkkia. Vehnäjauhoja ja sokeria, 3 kananmunaa, vaniljajauhetta ja ruokasoodaa - yllättävän hyvin onnistui tämä "omastapäästäpannari", jossa yhdistelin Sofién ohjetta ja muita netistä löytyviä pancake-ohjeita.

Tornin kerrosten väliin sulatin pakasteesta hieman mustikoita, joihin lisäsin tomusokeria ja kaupan mansikkahilloa. Tämän makean aamupalan olisi tietysti vielä kruunannut kermavaahto, mutta vispikermaahan ei enää kaapista löytynytkään.

Pannaritouhuun paras paistoväline olisi tietysti pieni lettupannu, mutta sellaista minulta ei tällä hetkellä löydy. Soittelinkin saman tien äidilleni ja kerroin varastavani hänen uuden, käyttämättömän lettupannunsa parempaan kotiin! ;)

Tänään ohjelmassa olisi polkupyörän keväthuolto ja taidanpa käydä heittämässä myös pienen lenkin pyörällä, jos renkaat ovat kunnossa. Toivon, etten joutuisi viemään fillariani huoltoon, mutta en tiedä missä kunnossa renkaat ovat muuttojen jäljiltä. Pitäkää peukkuja, että pääsen tänään vielä pyöräilemään aurinkoisessa kevätsäässä! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...