lauantai 31. joulukuuta 2011

New Year's Eve


Happy New Year's Eve and 2012 Darlings! 


ps. sain asunnon, sneek peak vuokraemännän kuvista:

torstai 29. joulukuuta 2011

Home Hunting!

Huomenna uuden kodin etsimistä Turussa. Pitäkäähän ihanat peukkuja, että kaunis koti löytyy!
(okei, ehkä ei ihan näin hienoa taloa budjetti kestä, mutta ainahan voi haaveilla! ;) )

                                                                       Source: simplyseleta.com via CJ on Pinterest


Joulu meni hurjan nopeaan ja energiaa on mennyt aika paljon elämän uudelleen järjestämiseen Turussa. Mielialani kohenee varmasti kunhan saan asunnon järjestettyä ja sitten onkin mukava päästä sisustamaan ja laittamaan kotia kuntoon. Koti on kuitenkin niin hurjan tärkeä juttu minulle, että "kodittomana" olo on aika kurja.

Mutta pitäkää jooko peukkuja, että saan kivan kodin järjestettyä itselleni huomenna!! Toivottavasti saan myös illalla laittaa muutaman kuvan blogiin kotiehdokkaista ;)

sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Terkut kauneushoitolasta! ;)

Photo & Video Sharing by SmugMug

On se joulu aika kiva juhlapyhä.
Joulupäivänä voi nimittäin tehdä vaikka kasvohoidon ja laittaa joulusuklaasta hermostuneen nassun Lumenen ihanan turvenaamion alle muhimaan!

Hih! :D


perjantai 23. joulukuuta 2011

Merry Christmas 2011!


Ihanaa ja rauhallista joulua rakkaat ystävät!
God och fridfull jul kära vänner!



Merry Christmas, Joyeux Noël, Frohe Weihnacht, Feliz Natal, Buon Natale, Vrolijk Kerstfeest!


Nopea lohi-parsakaalipiiras / Joulu 2011

Aatonaattoon vielä vinkkinä nopea lohipiiras vaikka joulun yllätysvieraille tai siihen kuuluisaan yönälkään... ;)

Ohje on Kotiliesi-lehdestä, mutta en taaskaan malttanut olla hieman muuntelematta ohjetta. Tällä kertaa tosin vain taikina koki muutoksen helpompaan ja mielestäni maistuvampaan suuntaan.

Ohje on yksinkertaistakin yksinkertaisempi: sulanut ruistaikina kaulitaan, sen päälle laitetaan kylmäsavulohisiivuja, sulatettuja ja valutettuja parsakaalin palasia sekä parmesanjuustoa. Kääritään rullalle ja paistetaan n. 170 asteessa 30-40 minuuttia.



Tämä piiras sopii siis vaikka välipäivien vierasvaraksi, koska piiras valmistuu nopeasti hyvin jääkaapissa ja pakastimessa säilyvistä aineksista. Piirakkataikinahan on myös helppo tehdä itse, mutta käytän usein tuota Sunnuntain ruisperunataikinaa ihan sen helppouden ja maistuvuuden takia. 

Helppoa ja hyvää!

keskiviikko 21. joulukuuta 2011

DIY Glögitryffelit!

Tässä oma versioni glögitryffeleistä! Olivat todella helppoja ja nopeita tehdä, joten suosittelen!



Photo & Video Sharing by SmugMug




Ja iso kiitos anonyymille, joka huomasi, että olin tosiaan kirjoittanut tlk tl:n sijaan! Tryffeleihin neuvotaan ohjeessa laittamaan kaksi teelusikallista hunajaa (2 tl!) kahden tölkin sijaan... Kun lukee ohjeita eri kielillä niin termit ja lyhennykset välillä pääsevät sekoittumaan! Toivottavasti kukaan ei vielä ole ehtinyt tuhlata hunajatölkkejä näihin!! :/ Pyydän anteeksi!


Ohje kuuluu siis seuraavasti:
* 200 g tummaa suklaata
* 1 dl kuohukermaa
* 25 g voita
* 1 tl hunajaa
* 2 rkl voimakasta (punaviini)glögiä (starkvinsglögg)
* kaakaojauhetta kuorruttamiseen

Itse en tarvinut tryffelimassan silottamiseen sauvasekoitinta ollenkaan vaan suklaa suli hienosti kerman joukkoon. Käytin myös hieman leveämpää vuokaa, joten tryffeleistä tuli matalia. Neuvoisin myös saman tien tekemään tupla-annoksen etenkin, jos haluaa isoja tryffeleitä. Nämä tosin ovat aika makeita, joten tällaiset hieman pienemmätkin varmasti toimivat hyvin.

Suklaat neuvotaan säilyttämään jääkaapissa ja niinkuin kaikki tryffelit, nämäkin sulavat sormissa aika äkkiä. Belgian suklaavalmistajat neuvovat säilyttämään tuoreita konvehteja enintään viikon (ideaalilämpötila olisi 15-18 celsiusta) mutta epäilen, että nämä jääkaapissa niin kauaa säilyvät. ;)

Käytin tryffelimassaan hieman enemmän glögiä, mitä tuossa mainitaan - ehkäpä n. 4 ruokalusikallista sitä loppuenlopuksi meni. En nimittäin oikein saanut glögin makua kahdesta lusikallisesta.

Lopputulos: namia itsetehtyä yllättävän helposti! 

Seuraava joulun leivontaprojekti on muuten ranskalainen jouluhalko


tiistai 20. joulukuuta 2011

Imelletty perunalaatikko / Joulu 2011

Nyt se on tehty! Ensimmäistä kertaa elämässäni kokeilin imellettyä perunalaatikkoa, yhtä joulun suosikkiani, ja sehän melkein onnistui! Minulle oli tolkutettu monesta lähteestä, että perunalaatikon tekeminen EI ole helppoa ja että se on kovin vaikea saada onnistumaan, joten pakkohan sitä oli päästä kokeilemaan.

Valmistin laatikot kahta reseptiä ja monen monta sukulaisen ja tuttavan neuvoa yhdistelemällä. Äitini on säästänyt lehtien vanhjoja joulureseptejä ja -reseptiliitteitä kansioon, josta löytyi myös aarre vuodelta 1984, K-kaupan Väiskin jouluvinkit! Ohjetta on selkeästi käytetty ahkeraan, koska paperi on kellastunutta ja kulunutta, tarhoineen päivineen!




Surffailin myös internetin arkistoissa ja löysin tämän sopivalta vaikuttavan Kotilieden ohjeen.

Lopullinen perunalaatikkon ohje À la Petra menee jotakuinkin näin:

* n. kilo perunoita, ostin punaisia Rosamunda-perunoita 1,2 kg
* 1 dl vehnäjauhoja
* 5 dl maitoa (punaista!)
* 50 g voita
* muskottipähkinäjauhetta
* suolaa

* foliovuokia kansineen
* aikaa
* kokkailun ja puuhastelun iloa!

* uuni imellytyksessä 50 astetta, valmistuksessa 150-175 astetta.




Keitä perunat pehmeiksi kuorineen suolattomassa vedessä. Säästä osa keitinvedestä! Kuori perunat ja soseuta nuijalla ja sauvasekoittimella. Sekoita perunasurvoksen joukkoon vehnäjauhot ja sopivasti perunoiden keitinvettä, jotta seoksesta tulee notkeahkoa. (Tässä vaiheessa seoksen ei tarvitse vielä olla löysää - maito lisätään vasta imellytyksen jälkeen!)

Laita perunasurvos 50 asteiseen uuniin imeltymään n. viideksi tunniksi. Sekoita välillä ja maista! Uunissa seos tummenee ja makeutuu hieman. Tästä vaiheesta en tajunnut ottaa kuvaa kun vahdin niin innoissani imellytysprosessia :D

Kun perunaseos on imeltynyt, lisää joukkoon voisula, maito, suola ja muskottipähkinä. Tässä vaiheessa perunamössöstä saa tulla löysää: 5 dl maitoa oli juuri sopiva määrä 1,2 kg perunoille. Kaada seos voideltuihin (folio)vuokiin mutta jätä vuokiin reilusti tilaa, sose kiehuu uunissa. Pieniä foliovuokia pidin uunissa n. 160 asteessa pari tuntia, isot ja syvät astiat tarvitsevat reilusti enemmän aikaa! Valmiit laatikot ovat kauniin kullanruskeita, comme ça:


Photo & Video Sharing by SmugMug


Laitoin soseen joukkoon aika reilusti = puolitoista tlk muskottipähkinää, koska pidän sen mausta. Sokeria tai siirappia en sekaan lisännyt, koska en halunnut laatikoista liian makeita, minusta peruna on kuitenkin suolainen ruoka! :D Aloittelijan tuurilla laatikot onnistuivat yli odotusten, hurraa!


Photo & Video Sharing by SmugMug


Kun laatikot paistuivat uunissa, teimme myös glögitryffelit jääkaappiin jäähtymään. Sen kokeilun tuloksista myöhemmin, mutta voin jo mainita, että tryffeli"taikina" maistui aivan ihanalta! Glögisuklaa...mmmm!







sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Glögitryffelit / Joulu 2011

Mukavaa sunnuntai-iltaa koti-Suomesta! Laukkujen purkaminen on pahasti vaiheessa, mutta en malta olla kertomatta joulumme ensimmäisestä projektista, joka toteutetaan huomenna.

Sunnuntain Hufvudstadsbladetissa oli nimittäin ohje glögitryffeleille!



Bild och recept från HBL.fi/livsstil

20 tryffeliin tarvitset
* 200 g tummaa suklaata
* 1 dl kuohukermaa
* 25 g voita
* 1 tlk hunajaa
* 2 rkl voimakasta (punaviini)glögiä (starkvinsglögg)
* kaakaojauhetta tryffeleiden kuorruttamiseen

Kerma, hunaja ja voi kiehautetaan kattilassa ja sekaan paloitellaan suklaa. Seos tasoitetaan sauvasekoittimella, jonka jälkeen sekaan lisätään glögi. Seos kaadetaan muovikelmulla vuorattuun vuokaan (noin 12*18 cm)ja annetaan jäähtyä ja kovettua vähintään 3-4 tuntia jääkaapissa. HBL vinkkaa myös, että kovettuneet tryffelit saa helpommin leikattua paloiksi jos ne leikkaa kuumaan veteen kastetulla veitsellä. (veitsi kuivataan ja puhdistetaan joka palan jälkeen) Kun tryffelit on saatu leikattua sopivan kokoisiksi, ne kieritellään kaakaojauheessa.

Ajattelimme kokeilla tähän reseptiin Blossan kahviglögiä - ehkäpä tryffelit saisivat siitä myös hieman kahvin makua. Eli tänä jouluna ei ainakaan makeasta tule puutetta kun lentokentältä nappasin mukaani vielä hieman belgialaista suklaata. Tietysti myös Juhlapöydän konvehdit kuuluvat jouluun, mutta silti haluan kokeilla tätä glögitryffeliohjetta, se vaikuttaa niin ihanalta ja etenkin helpolta!

Toinen projekti on sitten perunalaatikon teko - ensimmäistä kertaa aijon itse kokeilla, saanko perunat imeltymään vai menevätkö ne alkoholiksi... Wish me luck! Raportoin sitten lopputuloksesta... :)

lauantai 17. joulukuuta 2011

Rest in Peace Cesaria



Upea laulajatar, lepää rauhassa.

perjantai 16. joulukuuta 2011

Heihei Belgia!

Pahoittelen hiljaisuutta mutta kuten ehkä tiedätte, suuntaan huomenaamulla kohti koti-Suomea. Käynnissä on ollut ankara pakkaus, työtovereiden hyvästeleminen (oikeastaan vain sanottiin näkemiin, koska tulen kuitenkin käymään täällä jatkossakin ja he Suomessa) ja viimeiset päiväni Belgiassa kruunasi vielä ihanien ystävien Bryssel-loma! Harmitti vain hurjasti, ettei minulla ollut heille enempää aikaa mutta onneksi ehdittiin lounastaa ja nauttia lasillinen muutamaan kertaan! Viimeiselle viikolle sattui myös traagiset tapahtumat Liegen kaupungissa ja pelottelipa joku idiootti meidänkin korttelia pommiuhkalla eilen. Täytyy myöntää, että nyt jos koskaan tuntuu ihanalta päästä kotiin joulua viettämään...

Tänään siis ohjelmassa on pakkauksen viimeistely ja asioiden hoitoa (toivottavasti tämän päivän jälkeen kaikki "asiat" ovat sitten hoidossa ihan lopullisesti, pienen väännön päätteeksi = tili, sähkösopimus, netti) ja sitten siskolle iltaa viettämään. Aamulla hän heittää minut kentälle ja sitten olenkin jo Suomessa! Alle 24h siis jäljellä.

Vuosi on vierähtänyt todella nopeaan enkä voi uskoa, että saavuin maahan 12 kuukautta sitten! Se tuntuu ihan eiliseltä. Kirjoittelen sitten Suomessa paremmin kokemuksestani - tunnen, että haluan purkaa vuotta myös täällä blogissani.


Kuva: Pinterest


Pienen hiljaiselon aikana voitte tutustua aiheeseen, joka on mietityttänyt minua (ja ilmeisesti monta muutakin) viime viikkojen aikana - naisten kauneusihanteet! Tästäkin aiheesta on kyllä pakko avautua täällä itsekin, sen verran mielenkiintoinen aihe tuo on!

Kirsin teksti ja videot täällä
Sofién päivitys täällä

tiistai 13. joulukuuta 2011

Dagens I-landsproblem

Jag har en Proseccoflaska i kylen men hinner inte dricka upp den. Vad göra?

Proseccon i fråga är dessutom samma som på Cross Kitchen-inlägget, en av de sista flaskorna i butiken från denna (jättegoda) årgång.

Photo & Video Sharing by SmugMug


Korka ensam eller donera buteljen vidare, that is the ask.

Kysymys kuuluu, avatako skumppapullo yksin vai lahjoittaako eteenpäin.... Ja muuten päivän opi ruotsia-osuus tulee tässä:
Dagens I-landsproblem = päivän hyvinvointivaltio-ongelma eli ns. triviaali, vain hyvinvointivaltiossa syntyvä ongelma. Kuten että sipsinmuruja on vaikea dipata tai että netti jumittaa.

sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Last investment in Belgium






Viimeiset pennoseni käytin näihin belgialaisen suunnittelijan nahkanilkkureihin. Yllätyin itsekin kuinka "aikuiset" kengät loppuenlopuksi valitsin, mutta halusin klassisen kauniit kengät, jotka käyvät sekä hameen että housujen kanssa.

Nilkkurit ovat mukavaa ja laadukasta nahkaa, ja pidän etenkin tuosta pienestä remmistä, joka pitää vetoketjun aisoissa. Sen saa muuten toiselta puolelta nepparilla auki, joten ei tarvitse solkea räpeltää aina auki. :) Olen itse tosi tyytyväinen hankintaani ja toivon, että kengät kestävät käyttöä. Pohjalliset ostin tietysti saman tien ja mukava myyjä suihkutti kengät suojasuihkeella jo kaupassa.

Tämän sunnuntain olen viettänyt tavaroita läpi käyden ja pakaten laukkua. Tavarakasoja on siis ympäri asuntoa - ne pakataan laatikoihin, jotka jäävät tänne jemmaan myöhempää ajankohtaa varten. Yritän siis tulla keväällä hakemaan sen osan tavaroista, joka ei nyt mahdu mukaan. Onneksi tällainen ratkaisu on mahdollinen...

Nyt jatkan vielä tavaroiden selvittämistä, mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille!

Getting on a plane

Ystäväiset, ensi viikolla tähän aikaan nautin ruisleivästä ja karjalanpiirakoista kera Salaneuvos-juuston ja Korian lihan leikkeleen kanssa. Suomi siis kutsuu ja sanon hyvästit Belgialle.

Nyt on pitänyt hieman kiirettä, joten en ole ehtinyt käymään viimeaikaisia kuviakaan kunnolla läpi. Illemmalla yritän kuitenkin laittaa pienen päivityksen viimeaikaisista tapahtumista. Etenkin yritän ehtiä kirjoittamaan jonkunlaisen yhteenvedon Belgian vuodestani. Eikös näin vuoden lähestyessä loppuaan kuulukin summata vuoden tapahtumat!

Hyvää kolmatta adventtia!

Photo & Video Sharing by SmugMug
Kuva way back when eli kuva-arkistoistani kai syksyltä 2007

lauantai 10. joulukuuta 2011

Happy Holidays from the MANta Claus :D



Gotta love the Old Spice Guy :)


torstai 8. joulukuuta 2011

Skål för självständiga Finland!

Työkavereiden kanssa suurlähettilään vastaanotolla.
Kuva pöllitty törkeästi Annalta. Thanks hon.

Huomasin liian myöhään, että olin lähettänyt kaikki paremmat huivit jo Suomeen, joten päälle täytyi heittää tuo Zaran lempparijakku. Ei tietenkään tarpeeksi juhlava eikä sovi kovin hyvin asuun mutta toisaalta väki oli lähetystön juhlissa aika maltillisesti pukeutunut enkä halunnut mennä paljain käsivarsin juhliin. Anna oli kovin tyylikäs pikkumustassaan ja Riikan sinimusta mekko oli kyllä ihan ykkönen!

Ihan hauska kokemus tuo vastaanotto oli, mutta jäin kaipaamaan ohjelmaa. Mielestäni joku pieni musiikkiesitys ei olisi ollenkaan tehnyt pahaa, ei myöskään suurlähettilään malja tai puhe. Mutta jokainen tavallaan, viiniä ja pientä naposteltavaa oli kuitenkin tarjolla. (mm. perussuomalaista sushia ja kevätkääryleitä)

Hieman erilainen itsenäisyyspäivä siis tällä kertaa, mutta silti oikein kelpo sellainen. Tietysti niitä linnan juhlia jäi hieman kaipaamaan... ;)

tiistai 6. joulukuuta 2011

Dear Santa...

All I want for Christmas is this CD



Oikein hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!!

maanantai 5. joulukuuta 2011

Sinterklaas is coming to town!

Tänä iltana belgialaisia lapsia jännittää: mitä mahtaakaan löytyä kengästä huomenaamulla!
Tämä kaksikko jakaa nimittäin 6.12. lahjoja kilteille lapsille.

Kuva:Wikipedia

Belgiassa vietetään siis tänään 6.12. Sinterklaasin päivää, jolloin Sinterklaas eli Saint Nicolas ja Zwarte Piet ilahduttavat lapsia lahjoin. St. Nicolashan oli alun perin lapsien suojelupyhimys, josta vuosisatojen saatossa ja kulttuurien sekoittuessa on muokkautunut mm. meidänkin tuntema (coca-cola) joulupukki. Huomaatteko yhtäläisyydet?

Belgiassa Sinterklaas on selkeästi tunnetumpi kuin meidän Joulupukkimme, ja belgialaislapset saavat siis ensimmäiset joululahjansa jo huomenna. Joulupäivänä lahjoja vaihdetaan myös, mutta silloin niitä ei tuo mikään erityinen satuolento ;) Sinterklaas saapuu lasten luo yleensä hevosella, jolle jätetään takan eteen asetettuun kenkään porkkanoita ja sokeripaloja. Kengät asetetaan takan eteen, jotta Sinterklaasin ja Zwarte Pietin olisi ne helpompi toimittaa perille savupiipun kautta.


Kuvat: Pinterest.com

Zwarte Piet on Sinterklaasin apuri, joka jakaa lahjat savupiipusta ja jonka esittäjä on aina "blackface" eli karrikoidusti tummaihoiseksi meikattu mies. Zwarte Pietin tummaa ulkonäköä selitetään nykyään savupiipun noen aiheuttamaksi mutta alun perin Piet oli joko espanjalainen (mauri-)palvelija tai St. Nicolas'n vapauttama orja. Ja kyllä vain, Zwarte Piet on täällä edelleen poliittisesti korrekti!

Sinterklaasin tarina on mielenkiintoinen ja hahmon historia pitkä. Olen aivan haltioitunut tästä hauskasta juhlapyhästä ja olenkin kysellyt tutuilta useaan otteeseen juhlan taustoista. Parhain tietolähde on silti ollut internet, koska harva osaa selittää mm. miksi Sinterklaas tulee höyrylaivalla Espanjasta. Tosin enpä minäkään osaa sanoa, miksi meidän joulupukkimme tulee juuri Korvatunturilta...

No, nyt on kuitenkin huomista (kirjoitan tätä vielä maanantain puolella) varten Sinterklaas-suklaat ostettu, ja törmäsinpä minäkin ihka oikeaan St. Nicolasiin Neuhausilla! Siellä hän istui nurkassa hienossa asussaan ja piispan hattu päässään, ja jakoi herkkuja lapsille. Minuun iski tosin ujous, enkä uskaltanut mennä juttelemaan Herra Sinterklaasille.... niin hieno ilmestys hän oli ja niin äimistynyt olin tästä omituisesta tapaamisesta suklaakaupassa.

Lopuksi täytyy vielä mainita, että mielestäni juuri tämä toisiin kulttuureihin ja toisten tapoihin ja perinteisiin tutustuminen on parasta matkailussa!

Joten oikein hyvää St. Nicolasin päivää belgialaisille ;) ja ihanaa itsenäisyyspäivää Suomeen!

Viikonlopun sound track






Tässähän vallan vanhakin nuortuu kun saa viettää aikaa tänään 10 vuotta täyttäneen kummitytön kanssa! Käytiin eilen shoppailemassa ja hampurilaisella, tänään taas laitettiin kynsiä ja tukkaa. Ainiin, eiliseen ohjelmaan kuului myös Leonidas-suklaa-arvostelu!


Sverige var ju självklart min favvis från Junior Eurovisionen. Kolla nu på killen här, sådana charmörer de där svenskarna redan som tonåringar!! Usch usch! Tycker han liknar förresten Björn Gustafsson, som var såååå bra på det senaste avsnittet av Skavlan! Visst kollar ni också på Skavlan?

perjantai 2. joulukuuta 2011

New Office!

Tänään Brysselin julkinen liikenne oli pysähdyksissä, joten reippailin reilun tunnin matkan töihin - uudelle toimistollemme!

Photo & Video Sharing by SmugMug

Kivoja kauppoja työmatkalla... ;)

Palais de Justice, joka todellakin on kunnostuksen tarpeessa...
Kunnostustyöt sujuvat belgialaiseen tahtiin, pikkuhiljaa.





Palais de Justicen edustalta on hienot näkymät Brysselin ylle.


Tervetuloa uudelle toimistollemme!


Muuttolaatikoita oli kuvan ottohetkellä vielä joka puolella, mutta olimme tänään ahkeria ja saimme raivattua jo paljon tavaraa kaappeihin.


Työnurkkauksemme ihanan valoisassa tilassa!


Kirjahyllyn Suomi-paloja.

Reippaissa merkeissä olen siis tätä joulukuun toista päivää viettänyt. Brysselissä oli tänään hirmu hyvä ilma ja tuolla Sablonin alueella todella tunsi olevansa "Brysselissä" - tosi sympaattinen kaupunginosa upeine koristeineen ja jouluvaloineen.

Tänään Louisalla ja Sablonilla kulkiessani huomasin, miten hieno kohde Bryssel onkaan, etenkin jouluiselle viikonloppumatkalle! Louisalta löytää kaikki kivat merkit, Sablonilla on paljon hienoja ravintoloita ja sellaista mukavaa joulutunnelmaa. Onkohan se tätä lähdön haikeutta, kun alkaa nähdä kaikki kaupungit hienot puolet? ;)

torstai 1. joulukuuta 2011

Oli synkkä ja myrskyinen yö...

Niin, juuri sellainen on nyt. Pilkkopimeää ja sataa lotisuttaa vettä. Mutta onneksi on joulukuun ensimmäinen päivä!

Sen kunniaksi aikamatka vuoteen 1997, jolloin 12-vuotiasta Petraa nauratti The Joulukalenteri!

Happy ensimmäistä joulukuuta everybody! ;)




Katsoiko joku teistä The Joulukalenteria? Minä muistan vieläkin ne parhaimmat repliikit ja lentävät lauseet... :D

Heihei HEL-Looks!

Photo & Video Sharing by SmugMug


Huomenna edessä HEL-Looks-näyttelyn purku Antwerpenissa. Itseasiassa vähän surettaa repiä teipit irti, hilata teltta katosta ja ottaa kuvat alas seiniltä; niin monta ahkeraa, hauskaa, kreisiä työtuntia näyttelyn pystyttämiseen käytimme.

Nyt Bonne Nuit, huomenna kello soi 06.45...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...