lauantai 30. huhtikuuta 2011

Oodi Vapulle - varför jag saknar Vappen i Åbo


2007 Irland - toinen opiskelijavappuni Irlannin Corkissa, jossa olimme voittamassa kuorokilpailua



2008 Kuppisgatan, party - vappujuhlat Turun kodissani



2008 1. Maj Picnic - picnicillä



2009 på Vårdberget med Liina-shamppis - Vartiovuorella kuuntelemassa BD:n laulua



2009 Andra Maj-picnic - 2009 sää suosi, kesäinen toukokuun toinen, picnic Aurajoen rannassa Sibben takana



2010 På Vårdis med min bästis Amanda - ystäväni Amandan kanssa Vartiovuorella
KUVA Victor Ekholm



2010 Förfest hos Heidi - etkot Heidin luona

All in all, ihania ystäviä ja hyviä muistoja. Valitsin tähän nyt ne helpoimmin käsillä olleet, julkaisukelpoiset kuvat. Tack kära vänner för många trevliga Vapp...ar? (Hur man böjer Vappen är fortfarande lite oklart för mig...)

Så Glada Vappen / Ihanaa Vappua kaikille Brysselistä!

torstai 28. huhtikuuta 2011

Paris part 1

Aiemmin kirjoitin, ettei Pariisi tehnyt ensinäkemällä vaikutusta. Varmasti ajankohta (Pääsiäinen) näytteli isoa osaa turistien määrässä, mutta päällimmäisenä mieleen jäivät aseistetut sotilaat (?) rautatieasemalla ja jopa Sacre Coeurin kirkon edessä! Ei todellakaan tullut turvallinen olo kun kaverit kävelivät kiväärien kanssa turistien joukossa. Epämiellyttävää.

Tässä kuitenkin muutama otos helteiseltä päivältä - vain yksi pieni ukkoskuuro sattui lauantaille eli vaikka hikeä välillä pukkasi pintaan, ei säästä voinut valittaa.





All you need is a garden - photos

Photo & Video Sharing by SmugMug





















Tästä lähdetään liikkeelle. Nyt terassi on saanut siis jo täydennystä mm. pöydästä ja kivasta suuresta lyhdystä.

tiistai 26. huhtikuuta 2011

Positive Flow Bee House

Minulla on uusi harrastus: puutarhan hoito!

Talo, jossa asun on kolmekerroksinen, alueelle tyypillinen kivitalo 1900-luvun alusta. Itse asun siis kattohuoneistossa (about 50m2) mutta alakerran asunnot ovat remontin takia tyhjillään. Taloon kuuluu myös komea takapiha, josta näette osan kissapostauksessa. Piha on suorakaiteen muotoinen; perällä on vanha kyyhkyslakka, joka nyt toimii varastona, keskellä nurmikenttää, ja vielä kivan kokoinen katettu osio.

Vuokraisännältäni (siskoni mies) sain luvan käyttää takapihaa ihan vapaasti ja nyt Pääsiäisenä aloitimmekin äitini kanssa puutarhan laittamisen kesäkuntoon.

Pihahan on tietysti päässyt rapistumaan kun sitä ei vähään aikaan ole hoidettu, ja nurmikenttään ja kyyhkyslakkaan en edes aijo koskea. Kuitenkin näillä näkymin olen täällä vain vuoden loppuun eikä piha edes loppuen lopuksi ole "minun", niin tuntuu turhalta laittaa liikaa aikaa ja rahaa paikkaan.

Kuitenkin jotain pientä sitä haluaa silmäniloksi: ostimmekin kukkia ja siemeniä, yhteen ruukkuun istutimme Luomu-yrttejä, ja tänään hain vielä terassipöydän ja kauniin lyhdyn kesäolohuoneeseeni.

Nyt kuitenkin lähden pystyttämään tämän


kuvat Positive Flow, kiitän lainasta!

Pomoni sai tämän Positive Flow Bee Housen lahjaksi, mutta kerran hänellä ei ole mahdollisuutta pystyttää omaa miniekosysteemiään, sain minä hienon paketin omakseni! Kyseessä on siis "ötökänhoukutin" - kukkapenkki, joka houkuttelee mm. perhosia ja mehiläisiä, jotka ovat tärkeitä lenkkejä ekosysteemissä. Hökötys voitti European Design Awardin toissa vuonna ja on irlantilaista designia.

Pakettista löytyy mm. ihanaa Kosmoskukkaa - siemenet ovat kiinni noissa puukorteissa, jotka toimivat toisaalta kukkien kasvun tukena, myös silmänilona kunnes kukat lähtevät kasvamaan.

Olen aika innoissani nyt puutarhaprojektistani ja tulenkin varmasti raportoimaan ahkerasti kasvun edistymisestä.

Day 2 siemenpurkeissa ei vielä mitään elonmerkkiä mutta yritit (rosmariini, basilika, korianteri) näyttävät hyvinvoivilta.

maanantai 25. huhtikuuta 2011

Tulossa kuvamateriaalia

* Retki Leuveniin - part 2
* Puutarhan/terassin kunnostaminen - sormet multaan, kukat ja yrtit ruukkuihin
* Pikavisiitti Pariisiin - helteinen turistihelvetti, ei vakuuttanut
* Pääsiäinen Brysselissä - ihanaa lämpöä, hyviä leivonnaisia ja rentoa hengailua terassilla

Nyt kun ehtisin purkaa kuvat kamerasta koneeseen ja koneelta kuvapalvelun kautta blogiin...


keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Appelsiini on appelsiini on appelsiini

Mutta kun ei olekaan. Päivän fail: huomasin, että olin ostanut tavallisten appelsiinien sijaan mehuappelsiineja.

Nyt pitää mennä ostamaan mehulinko...

tiistai 19. huhtikuuta 2011

Rock Werchter 2011 - tahtoo!

Belgiassa järjestetään kesällä muutama isompi festari ja Rock Werchter on niistä ehkä isoin. Ainakin line up on vaikuttava - sen voit nähdä täällä.

Muutama nimi heitettäköön; Coldplay, Black Eyed Peas, Robyn, Ke$ha mutta joukosta löytyy My Chemical Romance, Arctic Monkeys, The Hives, Kings of Leon, The National... Ei paha!

Harmikseni olin suunnitellut Suomen-reissua juuri tuohon kohtaan, mutta jos vaan jostain löydän festariseuraa niin olen kyllä tuolla - Suomi saa odottaa.

Tässä viime kesän festarilookia, Pori Jazz 2010 ja N.E.R.D / Massive Attack-päivä.

Photo & Video Sharing by SmugMug

Okei, kuvista huolimatta joimme muutakin kuin alkoholia... Virallinen Pori Jazz-drinkkimme on muuten Kir Royal!

Zaran kesämekko oli viime vuonna kovassa käytössä, nyt se makaa jossain laatikon pohjalla paremmassa tallessa. H&M:n huivi on ihan paras - kevyt ja iso, se kulkee edelleen mukana ja on ahkerassa käytössä.

Tämän vuoden festarilookia olen etsinyt mm. FabSugarista, josta löytyy Coachella-tyyliä. Katso myös täältä lisää (tosin aika yksitoikkoista) Coachella-muotia.

Joten: kuka lähtee festareille?? :)

sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Leuven - the chocolate maker

Photo & Video Sharing by SmugMug

Vaalit

Cillah'n inspiroiva kirjoitus vaalipäivästä sai ihon kananlihalle!

Olen aivan samaa mieltä Cillah'n kanssa - on etuoikeus, että saamme äänestää vapaasti ja rauhassa, ilman vainoa, väkivallan uhkaa tai tunnetta, että äänemme ei kuitenkaan vaikuta vaalitulokseen.

Äänestäminen on aina ollut itsestäänselvyys minulle ja olen myös ollut laskemassa ääniä vuoden 2003 vaaleissa, jolloin olin juuri ja juuri ehtinyt täyttää 18 vuotta.

Tänä vuonna äänestin ensimmäistä kertaa ulkomailla, ja vaikka itse tapahtuma oli kovin rutiininomainen niin kyllä tunsin ylpeyttä ihan siitä syystä, että äänestäminen oli mahdollista! Toinen iloinen asia oli äänestysvilkkaus: ulkoministeriön mukaan Belgiassa (Brysselissä ja Antwerpenissä oli äänestyspaikat) annettiin 1271 ääntä!

Totta, mutisin aiemmin, että valinta oli kovin vaikeaa, mutta kyllä se ehdokas sieltä löytyi! Kymen ehdokkailta olisin vielä peräänkuuluttanut reippaampaa sosiaalisen median käyttöä. Kun en itse päässyt paikan päälle haastattelemaan kandidaatteja, olisivat YouTube-videot tehneet ison vaikutuksen ja varmasti helpottaneet valintaa. Nettisivujen perusteella kun ei vaan saa tarpeeksi hyvää kuvaa ehdokkaista, etenkään, kun osalta löytyi sivuilta vain muutama hassu rivi tekstiä.

Nyt on ääni kuitenkin annettu, ja odotankin innolla ja jännityksellä illan äänestystulosta! Täällä Brysselissäkin järjestetään vaalivalvojaiset, mutta taidan jäädä kotisohvalle jännäämään tulosta. Harmi, etten tajunnut ostaa merimieskirkolta yhtään Fazer-suklaata...!!

lauantai 16. huhtikuuta 2011

Huono päivittäjä...

Kuvia olisi iso kasa odottamassa käsittelyä, mm. viime lauantain päiväretkeltä Leuvenista, mutta en vaan ole jaksanut tai ehtinyt niitä läpi käymään.

Mutta kyllä mä vielä...

Leuven oli siis kiva pikkukaupunki, jossa päivä meni oikein mukavasti. Sattui vielä lämmin ja aurinkoinen päivä, niin voitiin istua suurella aukiolla, joka oli aivan täynnä terassia. "Europe's longest bar" - voitte kurkata kuvan täältä.

Työviikko menikin sitten mielenkiintoisissa merkeissä, kun sähköt pamahtivat rikki alkuviikosta. Osa toimistosta sai virtaa, mutta oma tietokoneeni oli juuri siinä ylikuormittuneessa kohdassa. Onneksi vielä tässä kohtaa löytyi ylimääräinen läppäri, jolla naputtelin loppuviikon.

Tänään tiedossa on kauppakierros ja illalla toivon taas pääseväni katsomaan siskon perhettä. Kiva, että asun nyt lähellä ja voi vierailla useammin. Ja niin, voitteko uskoa, ensi viikolla on Pääsiäinen! Hullua... Pariisin retki odottaa...!!

Täytyy vielä näyttää tämän vuoden pääsiäisherkuista hienoin (pihistin kuvan Galler.com'n sivuilta, kiitos!)



"La Poule aux OEufs d’Or :
Cette poule Art Déco en chocolat est une reproduction exacte d’un modèle de 1925. Cinq oeufs « d’or » au coeur croustillant et biscuité à la noisette enrobés de chocolat au lait l’accompagnent."

Eli vuoden 1925 mallin mukaan tehty "Art Déco"-kana, jonka kanssa tulee tuollaisia kultamunia! Hieno, eikö? 25 € Galler-suklaakaupasta.

lauantai 9. huhtikuuta 2011

perjantai 8. huhtikuuta 2011

Cats cats cats

Naapuruston kissat rakastavat takapihaani

Photo & Video Sharing by SmugMug




Tämä mustavalkoinen etenkin hengaillee pihalla melkein joka päivä. Sen toinen lempipaikka on keskellä korkeaa aitaa, joka on tonttien välissä. Tämä rakennushan on siis vanha kyyhkyslakka, joka tällä hetkellä toimii varastona.

Tehtävä: etsi ylemmästä kuvasta pulu, jota kissa ilmeisesti kyttäsi.

Kuvat otettu aamuauringossa pitkällä putkella vessan ikkunasta, pyydän siis anteeksi kuvien huonoa laatua. En osaa vielä tuollaisissa valaistusolosuhteissa ottaa parempia kuvia - vinkkejä otetaan vastaan!

tiistai 5. huhtikuuta 2011

Yum - Le Pain Quoditien

Förra veckan då vi hade fått allt gjort i institutets lägenhet kom jag hem med ett sådant här paket
Viime viikon siivouksesta selvittyäni hain kotiin tällaisen paketin


Photo & Video Sharing by SmugMug


Där inne fanns en sådan här grej
Sisältä paljastui seuraavanlainen juttu




Merveilleux heter den.

Le Pain Quoditien är förresten en ursprungligen belgisk (brysselsk!) boulangeriekedja (öh, typ bageri-café-konditori-ish) som erbjuder bröd, bakverk och en mycket populär och känd söndagsbrunch. Ett annat kännetecken för LPQ är "les tables communes" - stora bord där folk sitter tillsammans och äter. Visst har de också vanliga bord där man kan sitta med sitt eget gäng men den ursprungliga idén är att man sitter med främmande människor och njuter av sin brunch tillsammans med andra. (något väldigt ofinskt, inte sant?)

LPQs finns det överallt i världen (inte i Norden...) och ja, det viktigaste är väl att de strävar efter att erbjuda endast ekologiskt producerade produkter. I tankesättet ingår också att kedjan tänker på miljön i alla sina val, t.ex är les tables communes gjorda av återanvänt trä.

Petra tykkää!

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Summer-y

Päätin, että kesään pitää saada väriä. Sitä löytyi (taas) COSista

Photo & Video Sharing by SmugMug
Oranssia ylle

Cardigan on oikeasti vielä kirkkaampi keltainen

Photo & Video Sharing by SmugMug
The Body Shop on saanut uuden fanin - njam mitä suihkugeelejä! Luffa tuli kaupanpäällisenä ja se on tehty maitotölkeistä - cool.

Yritin kuvata uutta huulipunaani, MAC Sheen supreme "Full speed"

Photo & Video Sharing by SmugMug
Oli pakko ostaa näitä perhosappelsiineja. Täytyy myöntää, että kaunishan tuo paperi on vaikka niiiin turha. Aivan mahtavia muuten nuo Papillon-appelsiinit, tosi makeita ja tuoksuivatkin appelsiineille.

Täällä pitää muuten olla tarkka minkä appelsiinipussin mukaansa nappaa; mehuappelsiinit ovat erikseen - tosin en vieläkään tiedä, mikä konkreettinen ero näillä ja "tavallisilla" appelsiineilla, oranges de table, on...

Ihanaa muuten, että on viikonloppu! Kävelin päivällä tässä kaupunginosan keskustassa nauttien hyvästä ilmasta ja syöden ihanaa italialaista jäätelöä. Tietää, että sitruunasorbetti on tehty oikeista sitruunoista kun hammas osuu siemeneen... Nyt on kyllä väsynyt olo, vieläkin taitaa viime viikon uurastus painaa päälle.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...