sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Museum Night Fever - BELvue ja Bozar


A piece of art of my own
BELvue on Belgian historiasta kertova museo

Uskaltaako joku vielä väittää, että Bryssel on tylsä toimistokaupunki?
Goottista kirkkoa niin, että heikompia hirvittääSofia tutkii ohjelmaa - what next
BELvuen kahvilasta löysimme mm. päärynöitä ja Somersby-siideriä!


After party @ Bozar

lauantai 26. helmikuuta 2011

Cheese


Tykkään / gillar

perjantai 25. helmikuuta 2011

Reklampaus/mainostauko

Guapa är en smoothie/lunch-ställe och deras Think Pink (hallon, äppel, banan, jogurt) är helt det bästa just nu. Här (bildens hem/kuvan lähde) kan ni ser hur stället ser ut. Tror att bild nr 8 är vår Guapa här på Rue de Luxembourg. En liten dricka (4dl) kostar där kring 4 € så helt gratis är det ju inte. Men ändå värt det tycker jag, smakar supergott!

Guapan smoothiet on aivan parhautta!

sunnuntai 20. helmikuuta 2011

No strings attached


Ihan pikku vinkkinä vaan: romanialainen contemporary visual performance arts aiheuttaa kulttuurikrapulaa, josta paranee vain hömppäkomedian voimin. Voi Ashton pelastit mun sunnuntain

perjantai 18. helmikuuta 2011

Iik vihdoin!!!

Beth Ditton uusi musavideo - tää on mun suosikkibiisi tällä hetkellä.

Koska upottaminen on estetty, katso pätkä TÄSTÄ

Kuva lainattu...

Mums

Har just hittat en ny favorit

Photo & Video Sharing by SmugMug


Så nej, min kvällsmat var inte lika fin som Monsieur Andratenors men gott var det oberoende. Ciabatta med lax/gräslök Fromage Fouetté (typ Creme Bonjour-ish men med lättare, fluffigare konsistens)

Till efterätt hade jag Speculoos-tiramisu. (Speculoos är en belgisk kexsort.)

Nu vill jag också visa min nya iPod. Because I know you're just dying to see it, right? ;)Och så tycker jag också att mina blommor är riktigt fina.
Och kolla förresten den här sidan, där finns webbplatsen för en belgisk(flamländsk) tidning. För musen på en länk och se vad som händer. Tyckte det var lite kul och hade inte sett det tidigare.

And the cherry on top:

torstai 17. helmikuuta 2011

3 random grejer

1. Det flyger en stor nattfjäril i min lägenhet. And I mean stor. Äckligt...

2. Jag har en iPod. Den är hotpink and I love it.

3. Idag har jag äntligen ätit belgiska franskisar a.k.a. pommes frites. De var goda även om vi inte fick majonnäs. Till franskisarna drack vi öl ur muggar som hade 4 öron. Bildbevis i telefonen.

+1 jag kan inte bestämma mig för ETT språk i denna blogg så ni får nu leva med flera. De som inte kan svenska får googletranslate-a texten på finska. Och vice versa.

keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Amazonin ylistys

Okei, koska uusi iPodini ei vielä ole tullut, ei ihan ylistys-sanaa voida käyttää. (tulisipa se huomenna, voi tulisipa!) Mutta hyvä mesta se kuitenkin on.

On tullut tilattua mm.

Photo & Video Sharing by SmugMug


Bryssel/Belgia-oppaat tilattiin yhdessä Annan kanssa eli en ole ihan pimahtanut ja ostanut neljää opasta itselleni. Ajatus oli, että 2 opasta/lärvi ja voidaan sitten lukea ristiin ja decouvrir la Belgique.

Eat Pray Love'sta olen tykännyt, se on juuri hyvää matkaluettavaa. Tuo Water for Elephants kuulostaa myös mielenkiintoiselta ja Lollipop Shoes on jatkoa Chocolat-tarinalle (Pieni suklaapuoti). Sofia taas tilasi jatko-osan EPL:lle - Committed.

Mutta nyt tarvitsisin apua: mitä musiikkia lataisin iPodiini kun se vihdoin (huomenna, joohan?!!) toimitetaan? Vinkatkaapa kiltit minulle nyt hyvää musiikkia!

Tämä (Spotifylinkki btw) on suosikkini tällä hetkellä

tiistai 15. helmikuuta 2011

P(L)akonsanelema vapaapäivä

Photo & Video Sharing by SmugMug
Julkiset (kaikki bussit, metrot ja tramit) olivat siis tänään lakossa, enkä päässyt töihin. Onneksi pomo ei pistänyt kävelemään, siihen olisi kulunut varmasti reilu tunti.

maanantai 14. helmikuuta 2011

Clocks

Tämä soi päässä viikonloppuna


kun puuhasin tätä
Photo & Video Sharing by SmugMug

Photo & Video Sharing by SmugMug

Nää valaistusolosuhteet on kyllä todella kenkut tässä asunnossa kun valo tulee omituisista kohdista ja jotkut kohdat jäävät auttamattomasti varjoon...

sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Pizza Hut pelastaa

...nälkäisen sunnuntaina. Vaikkakin luulin, etten eilisen jälkeen jaksaisi mitään.

Kävin eilen siskoni luoni kyläilemässä ja syömässä Chili con Carnea - kolmea erilaista sellaista. Hänen pari ystäväpariskuntaa perheineen oli myös paikalla CCC-kisoissa ja siinähän sitten laitettiin navat paukkumaan oikein urakalla. Oli todella hyvää ruokaa ja seuraa.

En jaksanut illalla enää raahautua tänne toiselle puolen kaupunkia niin jäin yöksi ja sunnuntai onkin mennyt mukavasti siskon pienelle potilaalle kirjaa lukien. Ehdittiin me myös pelata hieman lautapelejä ja leikkiä Playmobileilla.

Nyt rästitehtävien kimppuun, deadline 15.2...

perjantai 11. helmikuuta 2011

Mietteitä Brysselistä ja Belgiasta

ajusin, että en ole ollenkaan laittanut ylös ensimmäisiä vaikutelmia ja mietteitäni Brysselistä ja Belgiasta! Nyt se asia korjataan.

Ensinnäkin voisin kommentoida joitakin yleisiä ennakkoluuloja ja olettamuksia.

Joo, täällä on paljon pukumiehiä ja -naisia ja toimistorakennuksia. Toisaalta suurin osa näistä rakennuksista (ja pukukansasta) liikkuu EU-alueella eli linjalla Schumann-Trône. Toisaalta taas päämajoja ja -konttoreita on pitkin kaupunkia, joten businessväkeä ei juuri pääse karkuun.

Ei, Bryssel ei ole tylsä eikä harmaa kaupunki. Keskustassa on ihan yhtä hienoja ja kauniita rakennuksia ja kirkkoja kuin muissakin keski-Euroopan kaupungeissa. Ja niin, se Manneken Pis on pieni patsas/suihkukaivo pissaavasta pojasta... ei se sen erikoisempi ole, ihan hauska nähtävyys. Epämääräisempi taasen on ranskispaikka nimeltä Manneken Frites, jonka logona on... no, katsokaa itse. Että bon apetit vaan!Joo, täällä juodaan olutta ja olutlaatuja on miljoona erilaista. Oluen ystäville kerrottakoon, että se on myös suht halpaa. Jos haluatte maistaa yhtä belgialaista erikoisuutta, ostakaa Cittarista Kriekiä. (Cittari - you can't go wrong! :D)

Mitä muuta Belgia ja Bryssel sitten on kuin virkamiehiä, ranskalaisia perunoita ja olutta?

No, ainakin maa ilman hallitusta. Flaamit, hollanninkielinen väestö ja wallonit, ranskankielinen väestö taistelevat edelleen tavasta, jolla maata pitäisi johtaa. Maa on tällä hetkellä ollut ilman hallitusta jo hyvän tovin (tänään pitäisi olla päivä 243) ja Irakin ennätystä hätyytellään kovaa vauhtia. Jos hallitusta ei ole muodostettu 17. päivään mennessä, Belgiasta tulee ennätyksenhaltija tässä hieman kyseenalaisessa lajissa. Arjessa tämä ei näy juuri ollenkaan ja ihmiset näyttävät puuhastelevan omiaan tavalliseen malliin.

Täällä ihmiset myös rakastavat hyvää ruokaa ja leivonnaisiaan. Ravintoloita on joka lähtöön ja ruoka on suht halpaa. Melkein joka kadunkulmassa on leipomo tai konditoria, toinen suosikki on gauffres eli vohvelit.


Tuommoisen saa 1,80€:lla kioskista. Se on siis lämmin ja rapea makea vohveli, joka pitää shoppailijan nälän loitolla ;)

Ravintoloista muuten vielä sen verran, että on aivan normaalia, että koko perhe lähtee ulos syömään - tämä tapahtuu aikaisintaan klo 19 illalla. Vanhemmat voivat myös nauttia lasin viiniä ruoan kanssa eikä kukaan mulkoile omituisesti. Täällä lapset myös käyttäytyvät huomattavasti paremmin ravintoloissa.... Baareissa ja pubeissa voi olla myös perheen vuvve mukana. Tänään kävimme after workilla London Calling-nimisessä kuppilassa, jonka omistajalla oli aivan hurmaava vanha musta labbis toivottamassa vieraat tervetulleiksi.

Brysseliä leimaa myös kansainvälisyys. Täällä on varmasti sataa eri kansallisuutta ja metrossa todella kuulee maailman kaikkia kieliä. Toisaalta kaupungin työttömyys lähentelee jotain 20 %-luokkaa eivätkä kaikki ole hyvin toimeentulevia virkamiehiä. Täällä on kodittomia ja kerjäläisiä todella paljon. Tämä on mulle henkilökohtaisesti tosi rankka aihe enkä varmasti koskaan tule tottumaan heihin kadunkulmissa ja metrossa. Pohjoismaisesta hyvinvointivaltiosta tulleena ei voi ymmärtää, ettei maa pidä huolta omistaan. Toisaalta ymmärrän, että lähtökohdat ovat aivan erilaiset (esim. maahanmuuttopolitiikka, sosiaaliturva jne.) mutta raskaalta se silti tuntuu.

Työhöni liittyen pitää mainita, että Brysselissä tapahtuu koko ajan todella paljon. Konsertteja, näyttelyjä, you name it, kulttuuria riittää. Yhtenä tavoitteenani onkin tutustua mulle hieman vieraampiin taiteenlajeihin, kuten nyt sirkukseen ja tanssiin. Ensi viikonloppuna on luvassa Crossroads-festivaali: sirkusta.

Entä sitten ihmiset täällä? Kuten sanoin niin eri kansallisuuksia riittää. Siksi uskonkin, että belgialaiset ovat paljon avoimempia kuin esimerkiksi tylyn maineessa olevat ranskalaiset. Täällä puhutaan kyllä englantia jos turisti ei ranskaa osaa. (flaamit puhuvat sitä paljon mielummin kuin ranskaa, esim. minulle sähköliittymän myynyt asiakaspalvelija vaikutti lähinnä helpottuneelta kun kysyin puhuuko hän englantia) Täällä on myös totuttu eri maista tuleviin ihmisiin ja siihen, että aina ei yhteistä kieltä löydy.

Apua, tästä tulikin oikein perjantai-illan tilitys ja oksensin nyt päällimmäiset ajatukseni tähän... Onnea, jos jaksoit loppuun asti ;)

Ajoo, för mina åbovänner: Här betyder BD något helt annat än det vi är vana vid! BD = bande dessinée = tecknad serie, ses som en del av litteratur faktiskt, inte bildkonst. Här uppe ser ni Le Chat (Katten), en mycket viktig filur som ofta ger kommentarer på aktuella politiska händelser och leker med ord, något som les francophones, de franskspråkiga tycker är jätteroligt. Om man vill lära sig franska och något om Belgien lönar det sig att bekanta sig med Katten.ps. olen huono ihminen, kuvat Google-kuvahausta... kiitos kaikille lainanneille tahoille, joita en jaksanut mainita....

pps. nämähän ovat nyt kovin pintapuolisia mietteitä ja mielipiteitäni tähän mennessä koetusta, että lukekaa se mielessä pitäen.

Suoraan kotiin...

...kulkematta ravintola-ruudun kautta. Se on illan suunnitelma. Menen kotiin, syön jotain hyvää illalliseksi, katson pari jaksoa Gossip Girliä ja menen ajoissa nukkumaan.

Huomenna tiedossa on nimittäin ankaraa artikkelinlukua ja siitä kirjoittamista. Helt seriöst.

Mutta ennen huomista tänään siis hieman tätä

Kuva weheartit.com

tiistai 8. helmikuuta 2011

Paris j'arrive!


Kaikki kuvat weheartit.com

Varasin just liput Pariisiin päiväksi äidille ja mulle! Pääsiäisviikonloppuna mennään katsomaan tätä kuuluisaa kaupunkia, jossa kumpikaan ei ole aiemmin käynyt. (mun Disneyland-vierailua ei lasketa, eihän se ole edes Pariisia)

Täältä on Pariisiin vain 1½ tuntia junalla, joten tehdään ihan päiväretki - käydään katsomassa muutama nähtävyys, syödään hyvin ja tullaan illaksi kotiin. Can't wait! Toivottavasti sääkin suosisi.

sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Kuveja tuleepi tässä

Place de Luxembourgin teltat torstaina

Photo & Video Sharing by SmugMug


Näitä sai kaksin kappalein häppärillä... joka kesti tyyliin koko illan...LounasPerjantain after work Bar Parallelessa, jossa oli aivan törkeen komeita tarjoilijoita! Tänne uudestaan ;)Tiramisu à la Speculoos (belgialainen keksi) - TÖRKEEN hyvääLauantain illallinen Bonsoir ClarassaAnna ja kasvislasagneJälkkäriksi ananascarpaccio + vadelmasorbettiaYours truly ihme kiemuralla...Kasinolle menossaOkei, nyt riitti kämäset kuvat: joko otan järkkärillä tai en ollenkaan.

Sisustellen sunnuntaina

Tähän viikonloppuun on kuulunut jos jonkinlaista mutta tänään nautin ihanasta brunssista Sofian kanssa Monte Carlo nimisessä paikassa. Brunssin olin ostanut GroupOn-palvelun kautta - palvelu välittää supertarjouksia eri kaupunkien alueilla ja juuri tämä brunssitarjous puhutteli mua: brunssi kahdelle 19 € inclusive skumppaa (max 5 lasia, valittavana oli myös Kir Royal ja Mimosa). Saimme tuoremehut - otin greippimehua, kahvi/tee/kaakao, munakasannos tai keittetty kananmuna-sähellys, croissantteja, pain au chocolat, sämpylöitä =>

Vatsat täynnä suuntasimme Filigranes-kirjakauppaan, josta löysin tällaisia seinälle lätkäistäviksi.

Kuva Nouvellesimages.com

Eli kellon kuvia tulee kohta tyhjien seinieni piristykseksi! En ole koskaan aiemmin kokeillut tällaisia seinätarroja, mutta nyt hauskat kuvat vetosivat muhun. Saa nähdä osaanko liimailla tarrat sopivasti sohvan ylle...

Nyt latailen koneelle muutaman kuvan viikonlopulta, saatte nähdä mm. ne surullisen kuuluisat olutteltat.... Olen vähän kyllästynyt huonoihin kuviin, joita tuolla toisella kameralla tulee - täytyy vain totutella kantamaan järkkäriä mukana. (ja täytyy ostaa kiva laukku, johon kamera mukavasti mahtuu ;) )

Bonne soirée tout le monde!

perjantai 4. helmikuuta 2011

How the eurocrats do it...

Eilen oli ehkä tähän astisen Bryssel-urani omituisin ilta. Se alkoi ihan normaalisti, kävimme Outi Heiskasen näyttelyn avajaisissa - kauniita töitä. Galleriasta suuntasimme takaisin Luxembourgin aukiolle, joka on parin askeleen päästä toimistoltamme ja parlamentista.

Kuuleman mukaan tällä aukiolla on hyvä meno torstaisin kun kaikki eurocratsit vaihtavat vapaalle. Näky, joka meidät kohtasi oli suoraan sanottuna surrealistinen.
Oluttelttoja rivissä, väkeä mustanaan kuin parhaimpana DBTL-viikonloppuna. What the heck?! No, tungimme tietysti mukaan yhteen telttaan ja what do you know, Happy Hour! Kaksi Aperol Spritziä yhden hinnalla, oluttuoppi 2 €. Siinä sitten kökötimme teltassa ja ihmettelimme kun pukukansa kittasi olutta muovituopeista....

Torstaina.
Muovituopeista.
Teltassa!!!

Kuvatodiste viikonloppuna kun saan kuvat kamerasta.

Tänään drinkit Ixellesissä, huomenna tapaamaan muita harkkareita ja random Bryssel-sakkia mm. bingon (!) merkeissä. I'll keep you posted.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...