tiistai 30. marraskuuta 2010

Inglot - en ny favorit!

Jag ville ha något nytt i make up-kategorin till julfesten så jag provade på Inglot. Kan säga att märket genast blev mitt favorit!

Uusi meikkisuosikkini Inglot! Hyvää palvelua ja toimivat tuotteet!

Photo & Video Sharing by SmugMug

Nagellack i #634 och palett för ögonskuggaVackra färger

Hur flickigt det än låter så jag älskar make up! Inglot-standen i Hansa väckte min uppmärksamhet då jag såg alla ljuvliga färger de hade fram. När jag gick förbi kom det inte heller någon fram till mig och försökte ställa "bara en fråga..." utan man fick gå förbi helt i lugn och ro. Jag fick dessutom stanna och titta utan att någon andades i nacken på mig och försökte tvångssälja produkterna.

Försäljarna var trevliga och verkade veta vad de pratade om så allt som allt tyckte jag det var en trevlig upplevelse. Dessutom har produkterna funkat jättebra, fick komplimang av nagellacket genast och ögonskuggan håller sig bra och har mycket pigment. Kan rekommenderas!

maanantai 29. marraskuuta 2010

Så var det advent

Här några bilder från onsdagens generalrepetition i domkyrkan, tog några bilder från körställningarna så de är inte de skarpaste. På festen hade jag min gamla Canon-pokkare med så jag tog kanske 2 bilder allt som allt...

Photo & Video Sharing by SmugMug
Gottbjörn hade kommit hem från sin resa med många roliga bilder i kappsäcken!

Photo & Video Sharing by SmugMug
Alt-sidan + några djäknar

Flora-dirigenten 2010 Anna


Kuvat keskiviikon kenraaliharjoituksesta Turun tuomiokirkosta. Juhlissa mulla oli vanha pokkari mukana, joten kuvaaminen jäi ihan minimiin.

perjantai 26. marraskuuta 2010

After-advenstkonsert-Loimu

Hujuj vad starkt! Huh ku tiukkaa glögiä!

Photo & Video Sharing by SmugMugWuppiduu det är adventshelg!

Så här såg jag ut förra året efter två lyckade adventskonserter. Foto by Hansel.Iloinen Petra pre-fest-glögillä viime vuonna!

torstai 25. marraskuuta 2010

Stressig vecka

Det är redan torsdag och jag har fått absolut ingenting gjort! Deadline för en uppgift är i morgon, jag har inte ens börjat och dessutom märkte jag att jag lånade fel bok från bibban, tog vol 1 utan att veta att det över huvudtaget fanns flera volymer av boken. Argh!!

I går packade vi bilen full med saker igen och mamma o. pappa körde genom snöstormen till Kouvola, resan tog över 5 timmar men de kom tryggt hem. Måste säga att jag var helt livsrädd när vädret var som det var...

Och så for både tisdag- och onsdagkväll till körövning, i kväll har jag en föreläsning (i domkyrkan, som om jag skulle inte hänga där tillräckligt denna vecka...!) och i morgon blir det kvartettövning kl 10 och konsert som vi måste vara på plats för redan kl 15.30. NÄR ska jag hinna köpa skumpa för lördagens fest!?

Tack och lov fixade jag sminket för festen i går, det blev ögonskugga och nagellack av märket Inglot! Helt ljuvliga färger har de och dessutom får man själv välja färgerna till sin palett. Jag tog tre färger, för 22 €. Nagellacket kostade 13 €.

Okej, nu har jag slösat tillräckligt med tid för i dag och MÅSTE ta itu med uppgiften. Men först lite frukost kanske... Yoghurt med jordgubbar!

maanantai 22. marraskuuta 2010

Amazing

Länkar till min andra blogg (just nu för en kurs i kulturledarskap, senare for all things culture)

Pay attention!

Pakko linkittää toiseen blogiini (nyt kurssia varten, myöhemmin kaikkeen kulttuuriin liittyvää varten), koska tämä juttu on vain niin hieno. Klikkaa linkkiä.

sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Loviisa

Äh ja pöh, unohdin kamerani kotiin eikä mulla ole siis yhden yhtäkään kuvaa Loviisan keikasta!

Upea kirkko, hieno akustiikka ja paljon yleisöä = onnistunut konsertti ja iloinen kuorolainen! Kirkko oli tosiaan melkein täysi ja laulut menivät yleisesti ottaen hyvin, muutamaa pikkumokaa lukuunottamatta. Kaupunginjohtaja oli ainakin tyytyväinen ja esitti konsertin päätteeksi vielä kiitokset.

Tässä kirkosta kuitenkin lainattu kuva, aika hieno vai mitä?Uusgotiikkaa 1860-luvulta. Sisällä kirkossa alttaritaulun sijaan upea kipsijäljennös Thorvaldsenin Kristus-patsaasta.Kuvat lainattuja Googlen kuvahaun kautta, kiitos!

Aika kasan kirkkoja nähneenä ja niissä x-kertaa laulaneena voin rehellisesti sanoa, että erittäin vaikuttava konserttipaikka on kyllä myös tuo Loviisan kirkko.

Hyvän konsertin missasitte siis, mutta onneksi ensi viikonloppuna on uusi mahdollisuus kuulla ÅA:n ylioppilaskuoroja ja orkesteria Turun tuomiokirkossa perjantaina klo 19 ja lauantaina klo 20. Tervetuloa! /end ad.

perjantai 19. marraskuuta 2010

Att resa

Läste just Cillahs tankeväckande blogginlägg och var bara tvungen att kommentera!

Det är nämligen så att jag älskar att resa även om jag i mitt korta liv inte ännu hunnit resa så hemskt mycket. Resorna har bestått av körturnéer till ett antal europeiska länder, random Sverige-kryssningar, Bryssel-besök hos syster, en Gran Canaria-semester i mosters sällskap då jag var 12 samt resor med familjen till europeiska städer. Och så var jag ju till Thailand vintern 2008, på en paketresa.

Det som Cillah alltså skriver i sitt inlägg är att all inclusive-resor verkade vara pop bland hennes klasskamrater. Och att stora hotell- och restaurangkedjor förstör landets egen ekonomi då turisternas pengar styrs ut ur landet till europeiska och amerikanska koncern.

För det första har jag alltid trott att all inclusive-resor är något för amerikaner och pensionärer - ett sätt att få resa bort från sitt hemland tryggt och enkelt, för sådana som inte längre har ork och lust att på kvällen jaga efter den perfekta restaurangen eller har noll intresse att pruta i bazaren på 2 €:s t-skjorta.

För det andra har jag haft samma tankar om paketresor: man bokar flyget och hotellet via Aurinkomatkat och vips är man framme vid beachen. Hur lätt som helst. Det här gjorde också vi =vännen A och jag, år 2008 när vi ville resa till Thailand. Jag hade aldrig varit där tidigare och visste inte alls vad jag kunde förvänta mig. Ja, jag hade läst en hel del om landet men speciellt då jag inte kunde språket (inte gör jag det ändå heller i dag) kunde jag inte tänka mig att på plats börja hotelljakten, mitt i högsäsongen.

Också resans syfte var annat: efter flera år utan en ordentlig semester var jag så slut att jag bara ville ligga på stranden och shoppa. Vi besökte inte ett enda tempel under hela resan och det kändes faktiskt skönt - att inte behöva stressa för att vara kulturell, att bara vara Tuija Turisti från ugerlandet. Jag njöt i två veckor av värmen (eller hettan...), poolen på hotellet, stranden där bredvid och Burger King! Joo, vi åt faktiskt en gång också på BK.

Skulle jag vilja göra om det? Visst, bara för att slappna av. Men nu när jag vet mera om landet och hur det fungerar, behöver jag inte längre den tryggheten som paketresorna erbjuder. Jag VILL uppleva mera, se templen, äta mera thai-mat...

Jag vågar påstå att alla konsumentmarknader i dag utgår från kundernas behov. Man säljer det som kunderna vill ha och gör pengar på det. Men jag vågar också påstå att inte alla turister är av samma modell! Visst finns det fortfarande sådana som bokar sig en all inclusive och aldrig kommer i kontakt med landet och dess människor de turistar i. Men det finns valmöjligheter: finns det efterfråga finns det helt säkert utbut.

Jag tycker ändå att man inte borde döma folk som vi ha det lätt och enkelt. Jag vågar åtminstone inte göra det. (nå okej, inte förstår jag folk som åker till Turkiet en vecka och bara supar vid poolen eller hotellbaren, liksom, why? Man kan supa i Finland också!) Alla är vi olika och har olika behov. Det att marknadsekonomin fungerar på det sättet den fungerar kan vi inte göra så mycket åt.

Men saken är inte så svart och vit - utan att närmare veta hur t.ex Thailands skattesystem fungerar, antar jag att varje utländsk företag nog hamnar betala skatt och inte endast har en negativ verkan på samhället. Arbetskraft behövs och jag tror att ingen turist kan endast leva på hotellmaten och inte alls konsumera lokala produkter. Dessutom är dessa resor en bra inkörsport till landet. Kanske följande gång vågar också dessa turister prova på annat.

Vad är då pointen jag vill göra med denna superlånga text? För det första: jag är helt av samma åsikt som Cillah - lokalt är bättre! MEN jag tycker inte heller att det är rätt att döma folk som vill ha tjänster, vill ha det lätt och enkelt - inte alla är så äventyriska och helt enkelt medvetna, "aware". Enligt min åsikt ser situationen ändå inte så dyster ut. Alla turister är inte gjorda enligt samma modell och det finns en hel målgrupp som vill resa ekologiskt och som tänker på hur de konsumerar.

Det börjar från små saker: nästa gång jag reser till ett "turistställe" lovar jag att äta, handla och bo lokalt, men bekvämt. Men jag hoppas inte heller att jag blir stämplad som värsta ekobrottsling eller samhällstjuv om jag vill mumsa i mig en BigMac på köpcentret...


Phuket Weekend Market där vi shoppade bland locals

trad. Thai - pasta carbonara
(jag fick värsta matförgiftning ever första dagen som påverkade mina matvanor resten av resan...)


EDIT: i dagens Hesari skrivs det om Malediverna där det var för en tid sedan förbjudet att backpacka. Det enda sättet att ta sig dit var att boka sig in på lyxhotell. Artikeln finns inte på nätet tyvärr.

torstai 18. marraskuuta 2010

UNESCO ♥ Belgium too!

Odotan jo, että pääsen osallistumaan kaikkiin tällaisiin juttuihin!

Jag ska SÅ delta i alla sådana här grejer, skoj!

keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Mistä näitä tavaroita oikein tulee?!

Siis ihan aikuisten oikeesti, miten mulla voi olla näin paljon tavaraa!? Ensinnäkin vaatteita on ihan liikaa, mutta myös astiakaapista löytyy astioita, joita en ole koskaan käyttänyt. (esim. vähän hienommat kahvikupit - en juo kahvia ja olisi hieman hupaisaa tarjota kavereille kahvia kermanvärisistä pikkukupeista pieniltä tasseilta...)

Mutta joo, tänään alkoi ahdistaa kun tungin matkalaukkuni täyteen vaatteita, mm. takkeja ja juhlamekkoni. Okei, virheostoksia sattuu jokaiselle, mutta en ymmärrä mitä olen ajatellut muutaman vaatekappaleen kohdalla... No, kulkeutuvat kohta vanhempieni luokse ja sieltä sitten kirpparille ja hyväntekeväisyyteen tämä järjestön kautta.

On näköjään hyvä muuttaa tasaisin väliajoin, ettei pääse kertymään liikaa tavaraa. Ja muistaa taas vastustaa kiusauksia kaupassa! Päätin myös, että pakkaan mukaani joitain juttuja esim. keittiöön Finskin painorajojen salliessa, ettei tarvitse ostaa paikan päältä ihan kaikkea.

Vaikka omillaan asuminen tietää lisäkuluja niin olisi varmasti ollut isompi kulttuurishokki, jos olisi pitänyt muuttaa soluasuntoon parin muun harjoittelijan kanssa. Ja odotan ihan hirveästi, että pääsen sisustamaan kämppääni! Siitä tulee tosi hieno, I tell you, tosi Feng Shui! (lue askeettinen, koska en osta mitään rojua)

Aaaargh, voi että kun tää muutto olisi jo ohi!

maanantai 15. marraskuuta 2010

Tröstshopping - shoppailu saa hyvälle mielelle ;)

Photo & Video Sharing by SmugMug

Zara
Sorry 'bout the sour face... kuuluu tän päivän mielenalaan.Models own Orange sorbet + IsaDora graffiti

Ew.

I dag har jag känt mig som världens fetaste och fulaste människa. Vi var och provade julfestklänningar med vännen A och allt såg supersuperfult ut på mig. (kanske inte heller den bästa idén att go shopping med kompisen som är 10cm längre och 10 kg lättare...)

Jag har oftast varit storlek 40/42 på H&M men nu fick jag knappast på mig strl 44! Okej, jag vet jag att IGEN har gått upp i vikt men att 44...

Det som gjorde saken ännu värre var att vi var på väg på BodyPump efteråt så jag hade smutsigt hår och dessutom såg jag ut som friggin' Rudolf med en stor röd finne mitt i nästippen.

Nå, jag gick ännu en runda på Stocka efter pumpen och hittade en Vila-klänning som jag kunde ha på mig utan att se ut som värsta tonnikeiju. Problemet är bara det att vännen A hittade en H&M-klänning i likadan stil så om hon bestämmer sig för den, måste jag föra mitt inköp tillbaka.

Voj suck ändå, att den här dagen suger. HÅRT! Jag hittade inte ens ett foto på klänningen på nätet...

Nu ska jag sminka mig, dra på mig mina nya kläder från Zara (var tvungen, shoppingterapi, fick på mig farkkun i storlek 40 på Zara!) och åka iväg för körövning. Arvatkaapa vaan inspaako?!

sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Tavarat kiertoon!

Social network oli hyvä! Erittäin viihdyttävä 2-tuntinen leffassa.
Leffan jälkeen käytiin vielä Koulussa viinilasillisella I-M:n ja M:n kanssa, jotka olivat olleet oopperassa samaan aikaan... :D

Tänään ohjelmassa oli tavaroiden kiertoon laittoa! Näin pitkästä aikaa saksalaista ystävääni (ja myöskin turkulaista sellaista!! :D ) ja Marimekon saappaani ja TH-farkut saivat uudet onnelliset omistajat. Illalla kävin vielä pienimuotoisissa swap-partyissa, jossa sielläkin pääsin eroon muutamasta vaatekappaleesta, jotka eivät vain löytäneet paikkaansa mun vaatekomerossa.

Så projektet att bli av med onödiga grejer fortsätter, på Syrrans garderob har jag fortfarande några grejer kvar. Tror att jag ska sätta till några grejer ännu här inom kort, har några outfits som kunde passa till lillajulsfirandet.

Imorgon ska jag på jakt efter en ny julfestklänning så skåprensningsresultatet blir därmed så gott som noll... Men har helt enkelt inte en snygg julfestklänning i skåpet och eftersom det är min sista körjulfest så MÅSTE man ju ha något extrasnyggt, right?

Vad säger ni om jag skulle dyka upp i något sådant här?
Vähän eläinkuosia pikkujouluihin?
Kuva lainattu Zara.com:sta

lauantai 13. marraskuuta 2010

Hihi!

Visst har ni sett den här artikeln i Hesaris Nyt-bilaga? Helt bäst!
Aivan paras tuo Hesarin Nyt-liitteen juttu perjantailta, kannattaa lukea loppuun asti ;)

I kväll blir det The Social Network-filmen på bio och eventuellt ett glas rödvin efteråt.

Lauantai-illan ohjelmassa The Social Network-leffa ja ehkäpä sitä voi lasin punaviiniäkin nauttia leffan jälkeen. Miksi muuten leffassa ei voi olla alkoholitarjoilua?! Paljon kivempi olis jos limun sijaan saisi skumppaa.

Bilden lånad via Google

perjantai 12. marraskuuta 2010

Kuva-arvoitus!

Vad KAN det vara för dag idag när sådana här saker uppenbarar sig ur min M&S shopper?

Photo & Video Sharing by SmugMug


BTW de läsare som var med på Irland på en trevlig körturné för ett antal år sedan: det bästa jag köpte under hela resan var shoppern på Marks&Spencer! Egentligen köpte jag två storlekar, den andra agerar tvättkorg hos mig :)

keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Opiskelusta yliopistossa

Kyllä se on sittenkin totta, että opiskelusta ja oppimisesta voi ihan oikeasti nauttia ja olla innostunut! Tuntuu vihdoin, että olen löytänyt sen oman juttuni ja alani. Luen mielelläni gradukirjallisuutta, koska se kertoo asiasta, josta olen oikeasti kiinnostunut. Odotan ihan älyttömästi Brysselin vuotta, koska pääsen itse mukaan näkemään ja kokemaan, millaista työ alalla on.

Sitäpaitsi käyn juuri nyt kurssia nimeltä kulttuurijohtaminen, joka sekin vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta - luentopäiväkirjan pitäminen blogin muodossa ei tunnu yhtään työltä, kun pääsee käsittelemään mielenkiintoisia näkökulmia ja kysymyksiä!

Voiko olla, että täytyy todella kärvistellä yliopistossa se about 5 vuotta, että pääsee käsiksi siihen omaan juttuunsa? Että löytää juuri sen alan, josta oikeasti on kiinnostunut. Sen takia melkein voinkin sanoa, että ei haittaa pakolliset kansantaloustieteen ja logistiikan kurssit! (yleissivistystä ei tietenkään voi kieltää, mutta jos metsäteollisuuden rahtiliikenteen optimoiminen ei kiinnosta niin ei se vaan sitten kiinnosta...)

tiistai 9. marraskuuta 2010

Illan kuvaSource: WeHeartIt.com

Helgen som gick

Några bilder från helgen - muutama kuva viikonlopulta.

Det blev tortillas och glass, bär och chokosås till efterrätt! Kan bara berätta att bären smakade underbart gott och somrigt! Fotade också en snygg detalj i vännen A:s lägenhet, tycker att den där lilla hörnan är bara så fin!

Photo & Video Sharing by SmugMug
Viikonloppuna syötiin tortilloja ja jälkkäriksi jäätelöä, marjoja ja suklaakastiketta! Marjat maistuivat ihanan kesäisiltä - olen ehdottomasti säilömisen ja pakastamisen kannattaja! Kuvasin myös kivan yksityiskohdan ystäväni A:n asunnosta: tuo pieni nurkkaus on minusta vain niin hieno!

maanantai 8. marraskuuta 2010

These made me smilesource: We heart it

Sushi-virgin no more!

I dag har jag för första gången i mitt liv ätit sushi! Av någon konstig anledning har jag bara inte haft möjligheten att smaka på det så när kurskompiser E föreslog att vi skulle träffas över sushilunch tog jag tillfället i akt! Vi lunchade alltså i saluhallen, på Kado.

Tänään maistoin ensimmäisen kerran sushia - ja maistuihan se! Kalapalat olivat ihanan pehmeitä sekä rakenteeltaan, että maultaan ja kauppahallihan on mitä viihtyisin lounaspaikka.Photo & Video Sharing by SmugMug

Photo & Video Sharing by SmugMugsunnuntai 7. marraskuuta 2010

Nytt objektiv - vännerna agerar försökskaniner!

Igår firades det Svenska dagen samtidigt som också Allahelgona föll på denna lördag.

Vår kvartett Prosecco hade en keikka på SF-klubbens 85-årsjubileum, närmare sagt på Solenna akten och då passade jag på att knäppa några bilder med mitt nya objektiv. Tyvärr har jag inte riktigt haft tid att bekanta mig med min nya leksak så kvaliteten på största delen av bilderna var inte så super.

Här får ni ändå se tre stycken bilder på tre stycken vänner som jag kommer att sakna helt massor

Sara

Photo & Video Sharing by SmugMug

Tycker att jag har lyckats fånga Sara just som jag gillar henne bäst: underbart tokig! Hon är en varmhjärtad tjej som har åsikter som hon inte heller är rädd för att uttala. Har fantastisk humor och sätter sig själv på spel. En ärlig skvallermaskin (bara positivt! Vi skvallrar ju inte, vi bara informerar varandra om viktiga saker!) med tusentals skojiga idéer!

Hanna

Photo & Video Sharing by SmugMug

Hanna på konstutställning.
Det jag gillar bäst med Hansel är att hon kan vara allvarlig men har alltid glimten i ögat! Våran doktor är jätteklok men är inte heller rädd för att satsa 100% och leka töntar med oss. (För vi leker ju bara, inte är vi töntar på riktigt inte...) Musikalisk in i tusan och delar min passion för vissa bubbeldrycker. Otrolig förmåga att övertala folk "va it nu sådääää!"

Amanda

Photo & Video Sharing by SmugMug

Kvartettens realist. Då vi andra går i övervarv är det Mandy som himlar med ögonen och får oss komma tillbaka till vuxenlivet. Hon har en hjärta av guld och är en person som jag känner att jag kan berätta allt åt. Snäll och söt och otroligt bra på konstiga yoga-poses! Power-alt som kan sin sak! Blir säkert i framtiden världens bästa konditor. Helt enkelt ♥

Igår kväll på Bremer förstod jag att jag inte kommer att se dessa fina människor på ett tag, åtminstone inte på samma sätt som tidigare. Inga "ska vi se på film" eller "kommer du på en promenad" eller "ska vi dricka lite vin". Men jag hoppas ändå att de vill komma på besök och att vi inte tappar kontakten även om vi bor på olika ställen. Kvartettövning via Skype ska också testas.

Photo & Video Sharing by SmugMug


Nu ska jag iväg till Sirkkalagatan för lite mat och film. ♥

perjantai 5. marraskuuta 2010

Uusi objektiivi!

Rajalalla on tällä viikolla ollut jonkinmoinen alekampanja ja kävinkin tänään hakemassa itselleni Canonin EF 50mm/1,8-objektiivin! Ihanan valovoimainen tavalliseen putkeeni verrattuna - nyt tulee kivoja kuvia!

Äiti ja isä ajoivat tänään tänne Turkuun hakemaan tavaroita ja innostuinkin siivoamaan kynttilä- ja serviettihyllyni samoin tein. Nyt ei äidin tarvitse ostaa edellämainittuja tavaroita varmaan viiteen vuoteen... Hupsista vaan kun oli kerääntynyt hirmuisesti tavaraa sille hyllylle. Muutaman jutun raaskin tosin laittaa myyntiin, ne löytyvät täältä.

Nyt Peter Kingdom ykköseltä!

torstai 4. marraskuuta 2010

Spännande... not so much.

Om gårdagen var inte-så-spännande så inte har den här dagen heller varit så super. Det enda som jag egentligen fick gjort var en ny början på mitt GraduPM. Läste en stund, plitade ner en mind map och började skriva. Det blir nog bra bara jag orkar läsa tillräckligt!

Vi hade också kvartettövning för lördagens årsfestkeikka - nu ska jag bara fundera på vad jag ska ha på mig! Svart blir det igen tror jag, safe and sound.

Det andra jag har gjort idag är att jag fotade några plagg som jag satt upp på FB och Syrrans garderob. Vissa gick åt redan via FB men det blir intressant att prova på SG. Har också en kompis som säljer sina jättesnygga men ack för stora Tretorn-stövlar, kolla här! Om jag bara skulle ha skostorlek 40 skulle jag köpa - ljuvlig färg och teddyfodern är ju bara för skön!

Imorgon jobb och på kvällen kommer mams och paps och hämtar första flyttlasset; sommarkläder och annat som jag hunnit samla ihop. Det ser ut som I don't know what här med svarta sopsäckar, lådor och högar av stuff. Jag lovar, i Bryssel ska jag endast köpa vettiga saker!

keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Hmph.

Vilken pruttdag det har varit! Heeeelt totalt onödig och jag bara väntar på att det blir torsdag. HATA denna dag. Underligt hur ena dagen kan vara rena rama glädje och lycka, den andra sedan värsta lidande.

När man har en pruttdag kan man syssla med saker som gör en gladare. Till exempel att köpa choko, dricka kakao och äta smörgåsar och inreda sin lägenhet-to-be i den så skojigt döpta stadsdelen Ukkel.

Jag har närmast surfat på Ikeas hemsidor för jag har ingen aning om vilka inredningskedjor det finns i Belgien. Det ska dessutom vara så billigt som möjligt men ändå stiligt och där passar ju Ikea bra in i bilden. Deras basic-möbler är ju helt tillräckligt stiliga för det priset man betalar.

Först behöver jag en soffa - gärna en bäddsoffa för jag hoppas på många besök av kompisar under året! Synd bara att bäddsofforna oftast är mindre snygga... Här är några Ikea-modeller som jag kunde tänka mig, varav bara en är modell-bädd.

Photo & Video Sharing by SmugMug

När jag såg den fluffiga mattan hos kompisen A ville jag genast ha en sådan! Nu har jag möjlighet att skaffa en och dessutom till en lägenhet där den kommer att se bra ut. Yay! Den där svarta är också ganska spännande.Lamporna är ett ? som jag ska åtgärda på plats, Ikea doesn't deliver i den kategorin! Men Lack är alltid att lita påOch så borde jag väl också ha en liten "graduhörna"...Har svårt med vanliga arbets/byråbord men tack o. lov finns det alternativ!

Mycket svart och vitt men färgerna kommer med textiler. Färggranna dynor, en filt, gardiner... H&M Home har jättefina grejer just nu men jag ska se vad som finns på plats. Den första tipsen som jag fick av Mariann som nu gör praktik i BRU var att inte shoppa loss allt för mycket. Får se om jag lyckas följa hennes råd!

maanantai 1. marraskuuta 2010

Ei ollukaan helppoo...

Luulin, että äkkiäkös nämä tavarat pakkailee ja selvittää... olin väärässä!

Oon heittänyt pois jo monta paperikassillista tavaraa; vanhoja koulupapereita, lehtiä, huonoja vaatteita, cd-levyjä ja vhs-kasetteja, mutta tuntuu, että tavara ei ole yhtään vähentynyt! Se on vain siirtynyt pois kaapeista ja hyllyiltä isoihin pinoihin tuohon pöydän taakse.

Äiti ja isä tulevat viikonloppuna hakemaan ekan kuorman tavaraa - onneksi! Siihen asti täytyy vain itse yrittää selvitellä sotkua.

Nyt takaisin siivouksen pariin...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...