keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Art Art Art!

Huomenna tentin viimeisen kurssin toisesta sivuaineestani, taidehistoriasta, aiheesta moderni taide. Myönnän, että minulla oli ennakkoluuloja modernista taiteesta, ja voinkin sanoa, etten ennen kurssia oikein ymmärtänyt mistä siinä on kyse. Kurssit vuoden aikana ovat opettaneet tosi paljon, tuoneet yleissivistystä ja ymmärrystä taiteeseen.

Tässä muutama suosikkini maalaustaiteen osalta, suurinpiirteisessä aikajärjestyksessä

Romantiikka:

Théodore Géricault'n portretit mielisairaista (1821-24)



Impressionismi:
Edgar Degas: Prima Ballerina (1876)



Expressionismi:
Oskar Kokoschka: The Bride of the Wind (1914)



1900-luvulta on todella vaikea valita vain muutama työ!

Marc Chagall: I and the Village (1911)



Surrealisteista suosikkini ovat Joan Miró (Composition, 1933) ja René Magritte (Golconde, 1953), josta olen pitänyt jo lapsesta lähtien.




Brysselissä on menossa Magritten näyttely ja yritänkin päästä sitä katsomaan toukokuussa kun menen kummityttöni First Communion-juhlaan.

Värikenttämaalareista ehdoton suosikkini on synkkä Mark Rothko (White and greens in blue, 1957; Rust and blue, 1953)



Opiskelun ohella olen valmistautunut vappuun! Suurin osa ruokahankinnoista on tehty mutta mulla ei ole hajuakaan mitä laitan päälleni, etenkin jos on kovin kylmä ja vettä tulee taivaan täydeltä. Mekko taitaa siis jäädä kaappiin, mutta onneksi on uutta mintunvihreää kynsilakkaa, joka saa piristää asua!

maanantai 26. huhtikuuta 2010

Hilfe!!

Nyt tarvitaan apua ja kiireesti! En nimittäin osaa päättää pidänkö näistä H&M:n sandaleteista vaiko enkö!! Ne näyttivät paljon freesimmiltä netissä, mutta nyt musta vain tuntuu, että ne ovat kovin nuhruisen näköiset enkä tiedä ovatko ne edes kauniit saatika mun tyyliset.

Mitäs sanotte: ostaa vai palauttaa? Näettekö mut tällaisissa kengissä?






Nämä taasen ovat "keeper" - huiiiimat korot, joihin täytyy totutella, mutta meinaan ostaa sellaiset silikonihärpäkkeet päkiöiden alle niin eiköhän se siitä. Sitäpaitsi luin juuri jostain, että lääkärit suosittelevat tyynyjä kaikkien korkkareiden kanssa, etteivät jalat mene pilalle.




Ja tässä vielä viikonlopun ahaa-elämys; Roomasta ostamani kaulakoru olikin medaljonki! Kenenköhän kuvan sinne laittaisi...?



Taustalla muuten Edgar Degas'n pastellityö Prima Ballerina vuodelta 1876


PS. kertokaahan vielä mitä pidätte tästä - etutukka vai ei?

sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Tänä viikonloppuna

Olen viettänyt viikonloppua musikaalisissa merkeissä. Perjantaina ja lauantaina oli kuoron harjoitusviikonloppu ja lauantai-iltapäivällä käytiin seniorikoti Hemmet:ssä laulamassa kodin asukkaille. Lauluja meidän pitää vielä harjoitella, mutta esiintyminen meni silti ihan kivasti ja vanhukset vaikuttivat tyytyväisiltä. Tosin eräs herra oli kovin pettynyt, kun hän ei saanut kuulla laulua "Uti vår hage"... Moni meistä sen on laulanut kvartetissa, mutta emme sitä kuitenkaan ulkoa osanneet. Meinattiin, että pitää joku kerta mennä takaisin laulamaan se!

Eilen illalla olin ainejärjestöni alumni-sitzeillä ja näin opiskelukavereitani, joita en ole tavannut pitkään aikaan. Täytyy kyllä myöntää, että tuo kuoromaailma on vienyt minut ihan mukanaan, enkä oikein koe kuuluvani joukkoon tuolla koululla. Etenkin kun tänä vuonna minulla ei ole ollut yhtäkään pääaineen kurssia, niin en ole edes kauppatieteiden rakennuksessa liikkunut. Mutta ihan mukavat juhlat oli siis kuitenkin!

Tänään olen yrittänyt lukea mutta se on sujunut aika huonosti. Opiskelu juhlien jälkeisenä päivänä ei vaan ole hyvä idea, vaikka olen muuten ihan hyvässä kunnossa ;)

Luen tässä vielä hetken ja klo 19.55 käännän Liv-kanavalle, josta tulee Liv&Learn niminen ohjelma, jossa esiintyy lukiokaverini Anni ystävänsä kanssa. Ohjelmassa he kertovat kauneus- ja muotivinkkejä kevääseen, joten tottakai mun on aivan pakko katsoa! Ohjelman kotisivut löytyvät täältä.

Pakko vielä kertoa, että olen niin iloinen kun kevät on täällä! Eilen keikalle oli dresscode valkoinen yläosa ja vapaavalintainen (mutta pakollinen, haha...) alaosa. Laitoin Italiasta ostamani lilan kukallisen Benettonin hameen, H&M puhvihihaisen t-paidan ja uskolliset Höglin valkoiset kävelykenkäni/korkkarit (en oikein tiedä miksi niitä kutsua...) Oli niin mukava kävellä kesäisessä hameessa! Istun kuvassa Benetton-hameessani Italian Anguillarassa (lähellä Roomaa) - konsertin jälkeen isäntäkuoro järjesti meille pienen juhlan, jossa pöytä notkui itsetehtyjen herkkujen alla!




Kuvassa vasemmalla Amanda, oikealla Anne.

Nyt jään odottamaan illan Liv&learn jaksoa ja kenkiä, jotka tilasin H&M:n nettikaupasta. Toimitusviikko oli viime viikolla ja nyt toivonkin, että ne ehtisivät vapuksi... Koska tuskin ehdin kauppaan sovittelemaan mekkoja, olisi kiva edes laittaa uudet kengät jalkaan. Toinen asia onkin sitten, onko koko 38 H&M:n kengissä sopiva mun (kokooni suhteessa) minijalkoihin...

torstai 22. huhtikuuta 2010

Njam!

Kannatti ostaa Stockalta tuota ihanaa Caesar-kastiketta, oon tässä muutamana päivänä syönyt herkullista kana-caesar-salaattia!




Ja tässä kesämekko, jonka on siis hullarit-löytö, OneWaysta. Vielä vähän salaattia ja lenkkeilyä niin eiköhän se näytä ihan kivalta kesällä! :)


Keittiön pöydällä on kasa kirjoja, vihkoja ja luentopapereita, siksi tausta sutattu :)

keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Inspiraatio - Sookie

Nyt mun on pakko paljastaa teille ihastukseni True Bloodin Sookie-hahmoon! Anna Paquinista kirjoitinkin jo täällä (aivan ihana!) mutta nyt mun on pakko mainostaa myös Sookieta.

Täällä on hauskasti selitetty sen tyyliä ja TopShopin sivuilta löytyy ihania Sookie-mekkoja. (osasto Sun DressesMun suosikkini ovat:

The yellow one:



The red one / Vampire Bait-dress:



Ja tässä vielä yksi keltainen, Sookien mekko, mutta Jessican päällä kuvassa:


toivottavasti ei nyt spoilaa ketään

Sookie-style:
* Hiuspannat - check
* Sivuponnari - check (tosin mun tikkusuorasta tukasta ei saa noin nättiä)
* Kangastossut - check
* Valkoiset topit/t-paidat - check
* Luonnollinen meikki - working on it...
* Lyhyet shortsit - juuei... Tämä täytyy skipata niin kauan kun kroppa muistuttaa valasta, tyvärr.
* Söpöt kesämekot - hakusessa, yksi punainen ostettu hullareilta!

maanantai 19. huhtikuuta 2010

Garden dreams

Satuin kääntämään Liv-kanavalle, josta tuli ohjelma nimeltä Eden. Viime aikoina mun on kovasti tehnyt mieli puutarhaa tai vaikkapa vain parveketta, jonne voisi laittaa kukkia ja pienen oleskelualueen. Koska muutto ei ole tiedossa eikä mun nykyisessä kodissani ole omaa parveketta, voin vaan haaveilla ja laittaa oveni eteen pieniä asetelmia.








Minun toivepuutarhani on tarpeeksi iso kesäjuhlille, siellä kasvaa omenapuita, joihin voi syysiltoina ripustaa lyhtyjä, siellä on pieni lammikko, jossa voisi uiskennella vaikka muutama suloinen kalakin, siellä on aurinkoa ja auringonvarjo, jonka alla voi lueskella kirjaa tai lehteä puutarhanhoidosta.

Kaksi suosikkiani on Lantliv (jolla on todella epäinspiroivat kotisivut!) ja Country Living (USA), joka ei sekään pääse oikeuksiinsa webbisivujen perusteella. (paremmat sivut on www.countryhome.com) Näitä kahta lueskelen aina vanhempieni luona käydessä, etenkin tuo amerikkalainen "country living" jaksaa aina ihastuttaa vaikka en itseäni maaseudun asukiksi osaisi kuvitellakaan.


Krookukset kukkivat jo Kaskenmäessä, mutta en ole vieläkään muistanut ottaa kameraa mukaan...


ps. Homes & Gardens inspiroi myös.

sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Vappu suunnitteilla!

Koska kevään suurimpaan juhlaan on aikaa enää kaksi viikkoa, on nyt sopiva aika alkaa miettiä a) mitä pistää päälle ja b) mitä ottaa mukaan piknikille!

Piknikiin pitää satsata ja ajattelin, että tänä vuonna juhlajuomana voisi toimia sangria! Tietysti Vappuna pitää skumppaakin nauttia, mutta olisi hauska tehdä joku juomasekoitus piknikille. Siis sangriaa meinaan ehdottaa kavereilleni. Sangria on mun suosikkijuoma kesällä!



Ja koska puistossa istutaan koko päivä, pitää myös ruokaa olla riittävästi koko jengille. Perussetti eli salaattia, patonkia (oujea, vaaleaa leipää, can't wait!!), mansikoita, viinirypäileitä, munkkeja ja simaa, mutta sitten pitää keksiä vielä jotain hyviä suolapaloja.

Piknikille tietysti asuvalinta on haalari, mutta aattoillaksi Vartiovuorelle pitäisi löytää joku kiva mekko. Ongelmana vain on kolme tenttiä ennen aattoa eli en kyllä ehdi kaupoille kiertelmään ja mekkoa etsimään. Sään salliessa vedän päälleni parin vuoden takaisen halterneck-mekon ja jos on kylmä... ööh... toivottavasti ei ole kylmä. ;)



Tämäkin itseasiassa parin vuoden takaiselta piknikiltä. Viime vuonna oli mm. voileipäkakkua ja kaksia eri muffinseja. Ja marenkia. Ei paha.

torstai 15. huhtikuuta 2010

Jee!

Iiiihana Lindexin vaalea farkkujakku on mun!!



Ja Zaran söpö toppi on jo nyt mun suosikki, en jaksanu odottaa kesään



Kevättä myös ovella



Tänään on hankittu jääkaapin täydennystä Stockan herkusta, ja se onkin aina suosikkikohteeni Hulluilla Päivillä. Briejuustoa Vapuksi, katkarapuja, Jules Destrooper suklaavohveleita ja nyt tuli myös viikonlopuksi vihreää parsaa, prosciuttoa ja Hollandaise-kastiketta. Nams! Se käy oikein hyvin LCHF-dieettiini, jota tosin tällä hetkellä kiusaavat ne JD-vohvelit ja mansikkasuukot... aijaj.

//Edit: check it out! Blues Brothers-feelis, värikäs video ja hauska tanssi. Eikä biisissäkään mitään vikaa oo. Mutta jumankekka, nehän on vanhoja! Ja se tarkottaa, että minäkin oon ilmeisesti vanha... Toista se oli MMmBopin aikaan...


Thinking 'Bout Somethin'

HANSON | MySpace-musiikkivideot

tiistai 13. huhtikuuta 2010

Shoes, shoes, shoes!

Olen vakavassa kenkäpuutteessa! Koska nyt on kevätsää ja kadut kuivia niin olisi ihan pakko saada jalkaan jotkut söpöt kengät. Haussa on kaksi paria, kangastossut ja korkkarit.

DinSkossa on ihan kivoja malleja, mutta ärsyttää maksaa niistä 5 € enemmän kuin Ruotsissa. (Kruunuissa 199 kr, euroissa onkin sitten jo 24,90 €...)

Toisaalta tekisi mieli tuollaisia iloisen värisiä ja kuvioisia, mutta harmaat tai vaaleansinisetkin tossut kävisivät kivasti.



Tennareiden vastapainoksi haluaisin sitten sandaletit, jotain tähän tapaan:





Nuo DinSkon mallit vaan eivät ole ihan niin naisellisia kun haluaisin ja Roomassakin katselemiani nauhakenkiä en Suomessa ole nähnyt. Etsintä siis jatkuu täydellisten kevät/kesäkenkien löytämiseksi!

Huomenna alkaa Hullut Päivät - apua! Onneksi tänä vuonna siellä ei ole mitään huippuhyviä tarjouksia tai sellaista, mitä juuri nyt tarvitsisin. Käynpä siis vaan hakemassa itselleni laatikon Brunbergin mansikkasuukkoja :)

sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Weekend in photos

Taitaapi olla tämän blogin eka päivän asu, mutta tykkään niin kovasti tästä asukokonaisuudesta, että haluan jakaa sen teidän kanssanne!



Don't mind the ugly face - olin just fillaroinut kaupungilta vastatuulessa kotiin! :D
Tunika ja vyö H&M, korut Roomasta Coin-tavaratalosta ja mustat nappileggarit (joita ei ees näy, hah) Lindexistä.

Tässä vkl-löydöt ja ajanviete!



Zarasta söpö pusero, ajattelin, että tässä voi käydä töissäkin. Eikö sovikin pankkivirkailijalle?



Ja tämä siis H&M:n farkkukokoelmasta, löytyipä yksi ainut kappale sattumalta rekistä ja vielä mun kokoa!



Tuo Mondon päätoimittajan Thaimaa-opas on ihanaa luettavaa ja katsottavaa. Ei ollenkaan tavallinen matkaopas vaan tarinamuodossa kirjoitettu ja upeilla kuvilla höystetty. Jos Mondo on lehtenä tuttu niin samaa laatua on tämä!

Ja Olavi ei petä, mahtava uusi levy! Mulla on soinut koko viikonlopun päässä "meniks tää nyt vituiks Jenni..."

Eilen siis kävelin kaupungilla hetken Amandan kanssa ja käytiin Amarillossa syömässä. Kotiin kävellessämme törmättiin kuorokaveriimme Heidi G:hen, joka houkutteli meidät kuuntelemaan BD:n kvartettikilpailua. Kannatti mennä, komiastihan ne poijjaat lauloivat ja huumoriakin oli loistavasti mukana - Poker Facesta muodostuu varmasti juhlien toivebiisi!

Ilta jatkui leffan ja jutustelun merkeissä jäätelön, mansikoiden ja suklaakastikkeen kera, ja pitihän sitä muutama siiderikin avata. Kiitos murut kivasta illasta!

Tänään ohjelmassa siivousta, pyörän kunnostusta ja italiantenttiin lukua. Apua, olen ollut liikaa pois ja koko imperfekti on mennyt ihan ohi. Nyt töihin siis!


KEVÄÄÄÄT!

perjantai 9. huhtikuuta 2010

Perjantai = tentti, shopping, relax!

Oijoi, nyt kyllä on hieman uupunut olo! Aamulla pyöräilin kirpeässä kevätsäässä tenttiin, joka alkoi klo 8.00. Suht hyvin se tuntui menevän, vaikka en ihan kaikkea muistanutkaan. Iltapäivällä palautteesta kävi ilmi, että nelosen verran tiesin sentään! Olen tyytyväinen :)

Tentin jälkeen pyörin kaupungilla Saran kanssa ja tällä kertaa tarttui mukaan muutama juttu... Ihana koira-aiheinen t-paita jäi tosin vielä Zaraan, on ehkä pakko hakea se sieltä huomenna...

Ja tämä, jeee!!!



Tämän illan olen siis viettänyt uuden Ellen (sve), Hullu Päivät-kuvaston ja Mondo-lehden päätoimittajan Antti Helinin Thaimaa-oppaan parissa ja Olavi Uusivirran uutta levyä kuunnellen. Enkä pystynyt vastustamaan mansikoita K-kaupassa, näyttivät hyvältä ja maistuvatkin ihan mansikoilta!

Kuvia huomenna: illalla kamera ottaa niin huonoja kuvia.

keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Aijaa

Ja nää olikin tehnyt sit niin, että kolmonen näyttää L-koodin neloskauden ja Subi toukokuussa kutosen. Okei. Why not.

Nyt: living for the weekend, perjantaina se peijakas renessanssi/barokki-tentti, johon yritän päntätä kuin viimeistä päivää - tentin jälkeen lounas Saran kanssa ja sitten meinaan lähteä humputtelemaan kaupungille ostamaan ainakin Olavi Uusivirran uuden levyn (joo-o, ihan sellaisen oikean CD-levyn) ja kiertelemään kaupoissa.

'till then.

tiistai 6. huhtikuuta 2010

L-koodi

Tänään jatkuu!!

maanantai 5. huhtikuuta 2010

Pääsiäinen kuvissa








Synttärilahjaksi Heidiltä saadut ihanat muffinsivuoat toimivat inspiksenä!





Sitruunamuffinseja appelsiini/cream cheese-kuorrutteella






Täyskäriä. Sama täyte kuin synttärikakussa, oli sen verran hyvää mun mielestä! Ja vadelmat meidän mökin villivattupuskista! :D







What to do, what to do...






Pajunkissakakku :)
Tässä vuoden pääsiäisleivonnat ja -leivonnaiset.

sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Pääsiäisen leivonnat!

Hitsi, Facebookin kuvanlataus ei taaskaan tahdo toimia! Pakko kyllä ostaa Picasawebiin lisää tilaa, kolmella eurolla sais 20G vuodeksi - eiköhän se nyt alkuun riitä ;)

Mutta joo, kuvia mun Pääsiäisestä tulee myöhemmin. Täytekakku onnistui omasta mielestäni aika kivasti vaikka se marsipaaninkäyttö vieläkin tarvii harjoitusta. Kohta saavat sukulaiseni kertoa mielipiteensä kakun mausta, kun tädit ja serkut tulevat pääsiäiskylään. Huomenna onkin taas paluu taidehissan tentin pariin ja pitäisihän tässä vielä vääntää yksi saksan esitelmä kandistani. Huomenna siis luvassa ahkeraa ja ankaraa opiskelua!

perjantai 2. huhtikuuta 2010

Bloglovin :)

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Munarikasta pääsiäistä kaikille! :) Glad Påsk kära vänner!

torstai 1. huhtikuuta 2010

Pääsiäinen

Hiphei, pitkältä tuntuneen junareissun jälkeen olen saapunut Kouvolaan pääsiäisen viettoon. Junamatka tuntui raskaalta ehkä siksi, että eilen kvartettikeikan jälkeen juhlistimme vähän sitä sun tätä ja meni myöhään. Laulettiin siis kvartettimme Proseccon kanssa Roger Broon läksiäisissä, jotka olivat siis iltapäiväkokkarit. Kotona olinkin sitten vasta puolenyön jälkeen = ÅA:n pippalot ovat aika vaarallisia.... Mutta joo, ilmeisesti olivat tyytyväisiä, kun saatiin niin mukavaa palautetta. Rehtorikin tokaisi, että seuraavissa bileissä nähdään. :)

Tänään ajellaan iskän kanssa Kotkaan kuuntelemaan Johannes-passiota. Mun sivistyksessä onkin juuri passionkokoinen aukko, koska en ole kyseistä teosta koskaan kuullut. Tämä siis täyttää pääsiäisen kulttuurikiintiön yhdessä taidehissan tenttiin lukemisen kanssa. Tällä kertaa pitää saada renessanssi ja barokki haltuun, tentti on ensi perjantaina.

Muuten mun pääsiäinen koostuu lähinnä levosta ja leipomisesta, ehkä myös laulamisesta: otin nuotit mukaan, että voin katsoa vähän kevätkonserttibiisejä.

Aijuu ja matkakuume senkun kasvaa! Ihana surffata netissä ja suunnitella mitä missä ja milloin! Perustin sitä varten bloginkin, että saadaan kasattua ajatukset yhteen paikkaan. Tällä hetkellä se tosin on suljettu, koska tuskin ketään kiinnostaa suunnitteluvaihe. Jossain vaiheessa se saattaa muuttua reissublogiksi, jos innostun päivittämään sitten matkalla. We'll see!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...