maanantai 29. maaliskuuta 2010

Hihi

Kylskåpspoesi + fest = skojiga "dikter"




lauantai 27. maaliskuuta 2010

Upptäcktsresa

Nyt se on totta: eilen varasimme matkan Thaimaahan tammikuulle 2011! Kolme viikkoa suurkaupungin kuhinaa, aurinkoa ja rantaa, shoppailua ja seikkailua odottaa.

Finnmatkoilla on sellainen palvelu kuin First Stop, johon kuuluu lentojen lisäksi kaksi yötä hotellissa. Tällaisen paketin varasimme Bangkokiin, josta jatkamme todennäköisesti Krabiin. Paketin hinta oli melkein sama, kuin halvin lento, minkä löysimme, joten ei paha!

Se huono puoli tässä vain on, että Thaimaassa on niin paljon nähtävää, että jotain karsiutuu välttämättä pois. Kaksi kriteeriä meillä kuitenkin oli:

1) Bangkok pitää nähdä - niin moni on kaupunkia ja sen shoppailumahdollisuuksia kehunut, että eihän tällainen shopaholic voi sitä jättää väliin!


Tässä about euron löydöt Phuket Weekend Marketilta


2) Rantaa, aurinkoa ja total chill. Tähän sopisi esim. Koh Lanta. Se tunne, kun saa istahtaa aurinkotuoliin kirja kädessä ja kuunnella aaltoja. Ja seuraava probleema on, milloin jäätelönmyyjä tulee seuraavan kerran ohitse ja onko hänellä vielä Magnumeja jäljellä laatikossaan.



Toisin sanoen Pohjois-Thaimaan viidakot jäävät väliin, tosin matkakumppanini ei sinne olisi halunutkaan. Kolmas toiveeni olisi vielä sukelluskurssi, jos vaan uskallan!! Vähän pelottaa, että miten mahdan oppia mutta ei kai se niin vaikeaa voi olla?

Nyt onkin mukava jatkaa tenttiin lukemista - renessanssin nerot minua jo odottelevatkin!

perjantai 26. maaliskuuta 2010

Olavi ja kevät



Koska mulle tulee aina kevätfiilis O.Uusivirran musiikista. Mistähän se johtuu?

keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

HJÄLP!

Koska kävin tänään allekirjoittamassa työsopimuksen kesäksi, on hyvä aika alkaa pohtia uutta kameraa. Se hankitaan siis ensimmäisestä kesätyöpalkasta!

Nyt tarvinkin teidän apuanne, mikä merkki, mitä ominaisuuksia jne jne.

Myös anonyymit lukijani voivat mielellään laittaa mielipiteensä, olisi muutekin huippua kuulla, keitä tälle sivulle on eksynyt!

Leica ois kiva, harmi vaan, että siihen menis puolet kuukauden palkasta ;)

maanantai 22. maaliskuuta 2010

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa...

Tänään mua on ihmetyttänyt seuraavat asiat:

* Converseissa ympäri vuoden kävelevät teinit - eiväthän ne voi olla mukavat talvikengät! Tänäänkin todistin yhden yksilön liukastelua loskalätäköihin joenvarressa. Siis oikeesti, vaikka Converset on kivat niin kyllä mä silti valitsen mukavuuden.

* Minishortsit sukkisten/leggingsien kanssa talvella. Hei oikeesti. Shortsit on kesävaate ja sitäpaitsi se näyttää ihan dorkalta.

* Ylipäätään asu-/kenkävalinnat Suomen talveen/kevääseen. Mitkä ihme vaatteet pitäisi ottaa kun 08.00 aamulla on -8 astetta pakkasta ja päivällä kotiin tullessa taas kadut täynnä loskaa ja aurinko porottaa lämpötilat plusasteille. Kumppareissa ei voi lähteä, koska aamulla liukastuisi ja varpaat paleltuisi, iltapäivällä taas talvisaappaat kärsii vesivahingoista. Aamulla tarvitsee villakangastakkia, että tarkenee, iltapäivällä taas selviäisi hyvin kevättakilla. ARGH. En kestä enää.

Facebookissa on hyvä ryhmä: "I used to love snow but then 2010 took it too far". Niin totta.

Tässä sitten muutama kuva, eka laukut, jotka ostin Roomasta. Ja kyllä, toinen on tosiaan tuo mäyrislaukku. En vaan voinut vastustaa vaikka se onkin vähän höpsö. Toinen onkin sitten sitäkin järkevämpi - koululaukku! Muutama synttärikuvakin pääsi mukaan.




Lotte 5v. vastasi koristelusta. Huomenna kokeilen löydänkö serpentiinin alta viherkasvin :)



Kortteja kortteja, sain lahjaksi mm. 30 min hieronnan - ihanaa! Ja Heidiltä aivan mahtavan runon, johon liittyi illallinen ravintolassa nimeltä Chez Heidi :D


Amandan ihana lahja: kuvakirja meidän Thaimaanmatkasta! Seuraava jo suunnitteilla!


Emma, Elisabeth ja Lefa olivat ostaneet kivan korutelineen, jota juuri tarvinkin!


Ennen ja jälkeen (tosin kaikki tarjottavat eivät mahtuneet kuvaan)





Kaikki lahjat eivät nyt mahtuneet kuviin, mutta olin kyllä aivan ällistynyt miten ystävät muistivat mua! Ihania lahjoja ja niin moni tuli kyläilemään ja syömään kakkua. Kiitos siis kaikille :)

sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

500 days

Vihdoin! Sunnuntain leffa oli 500 days of Summer - ihana! Kovasti tykkäsin. Etenkin kun olin kuullut niin paljon hyvää ko. leffasta niin odotukset olivat korkealla, enkä pettynyt kuin loppuratkaisuun. ;) En vaan osaa päättää kumpi on ihanampi, Zooey vai Joseph, en voi hehkuttaa tarpeeksi!



Synttärit meni hyvin, herkut näyttivät maistuvan vieraille ja sain monta ihanaa lahjaa. Tässä kuva kakusta, pitää opetella vielä marsipaanin käyttöä: se vähän repesi kun kaulin liian ohueksi, siksi vekit reunassa :(



Kiva viikonloppu, nyt paluu arkeen koulun ja tiskivuoren merkeissä!

perjantai 19. maaliskuuta 2010

Perjantai on leivontapäivä!

Sentään yhteen asiaan mulla riittää energia: juhlien suunnitteluun ja toteutukseen!
Eilen tein pakastimeen Frozen caipirinha cheese caken, (Santa Marian sivuilla ohje, tosi hyvää!) tänään aamusta uunista putkahti aurajuusto-aurinkokuivattu tomaatti-muffinseja ja kohta alkaa makeiden muffinsien teko: sitruuna-jogurtti ja banaani ovat laatuina tällä kertaa.

Illalla meinaan tehdä vielä prinsessakakun pinkillä marsipaanilla - ihan ekaa kertaa tuota marsipaania käsittelen, mutta jostainhan se on aloitettava!

Oon kovin iloinen, että niin moni kaveri pääsee tulemaan ja ihan innoissani juhlia täällä valmistelen!

keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Oinspirerad

Voihan kökkö!
Pitkään aikaan en ole tuntenut tällaista inspiraation puutetta! Luennot eivät jaksa kiinnostaa vaikka ihan itse omasta mielenkiinnosta nämä kurssit olen valinnutkin. Älytöntä.

Toinen tunnustus on, että koen myös mahdotonta vastenmielisyyttä kuorolauluun just tällä hetkellä. Tähän on tietysti useampikin syy (jätetään tässä mainitsematta) mutta suurimpana niistä on kuitenkin uusien tuulien kaipuu. Harmi vain, että Turussa ei ole muutakaan naiskuoroa, missä haluaisin laulaa - pitänee odottaa siis H:forsiin muuttoa, että pääsen etsimään uuden naiskuoron. Onneksi helpotusta antaa kvartettilaulu ja syksyn turnee Itävaltaan ja eiköhän se inspis tässä kevään aikana vielä löydy!

Tänään meinaan pakottaa itseni siivoamaan tän kämpän perinpohjaisesti viikonloppua varten. Mulla on selkeästi liian vähän neliöitä kaikille tavaroilleni. Siivoamiseen inspiraatiota haen 3+1-päiviltä; sieltä pitää taas hakea perustavaroita, kuten hammastahnaa ja käsirasvaa.

Voi jumpe, nyt nainen skärpning! Eihän tästä tule mitään!!!!

maanantai 15. maaliskuuta 2010

Kameraton ja shopping in Rome

Nyt ihan oikeasti tarvin uuden kameran! Mun vanha Canon ei vaan enää pysy perässä ja kuvien laatu on jotain aivan kamalaa. (Ja se EI johdu kuvattavista tai kuvaajasta ;) )
Siksi tyhmä kuvaton merkintä.

Parista Rooman löydöstä pitää silti kertoa. Ensinnäkin löysin ruskean ison nahkaisen (koulu)laukun, jota olen kauan etsinyt. Paljon tilaa, kaunis pinta ja väri ja kiva malli. Tämä oli nahkaliikkeestä, mutta eipä lemppariputiikkini Fergikään pettänyt. Via del Corsolla sijaitseva halpislaukkuliikkeen outlet myy laukkuja monessa eri värissä ja todella halvalla. Mallit ovat periaatteessa enemmän tai vähemmän kopioita merkkilaukuista, mutta kun veskan saa vitosella tai kympillä niin en vaan voi vastustaa kiusausta! Tällä kertaa mukaani lähti vain yksi kappale Fergi-laukkuja; iso kesäkassi, johon mahtuu vaikka biitsikamat!

Toinen isompi hankinta oli Swarowskin avainkaulakoru, jonka ostin ihan itselleni synttärilahjaksi. Siitä löytyikin kuva netistä:

Itseasiassa ensin bongasin Liisa Ihmemaassa-sarjan avainkorun, mutta tämä olikin paljon nätimpi. En ole ollenkaan koruihmisiä, mutta tämä jotenkin tuntui ihan omalta.

Pari muuta perushankintaa oli mustat nahkaballerinakengät ja kevättakki: tummansininen trenssi Chopinista. Chopin on vaateliike, josta löytyy ihan suht ok-laatuista tavaraa halvalla. Liikkeellä ei ole kovin suurta valikoimaa, mutta peruskuteita sieltä saa halvalla. (nettisivulla on kyllä omituinen valikoima, en muista nähneeni mitään noista vaatteista kaupassa!) Katselin myös kiiltävää takkia tavaratalo Coinissa, mutta hinta ratkaisi tällä kertaa ja päätin säästää about 70 € vaikka ihan selkeästi tänä keväänä pitäisi olla kiiltävästä materiaalista tehty takki.

Aijuu, ja Chopinista lähti mukaan myös mäyräkoiralaukku. Siis musta laukku, joka on mäyriksen muotoinen! Serkun tytölle toin tuliaiseksi pienen kissalaukun samasta liikkeestä. :)

Parista lempikaupasta pitää vielä mainita: alusvaateliike Intimissi, joka myy kohtuuhintaisia ja kauniita alusvaatteita ja oloasuja, sekä Brandy & Melville: vaatekauppa, joka on erikoistunut toppeihin ja t-paitoihin. Tosin mun mielipide on, että B&M:n vaatteet ovat kyllä ylihinnoiteltuja laatuunsa nähden ja todella pienikokoisia!! Löysinköhän jopa yhdestä topista koon L ja yhdestä takista XL - pikkuruiset italialaisetkaan eivät saaneet S-koon takkeja ylleen...

Kaikista näistä paikoista saa siis kivoja juttuja halpaan hintaan - kalliimpiin kauppoihin en edes halunut mennä, ettei tule paha mieli ;) Sitten joskus kun saan palkkaa käyn Roomassa ihan oikealla shoppailukierroksella!

Becks

Pakkohan se on mainita kun kaikki siitä puhuvat - mietin, että pitäiskö mennä TYKSin eteen kytikselle jos vaikka näkis vilauksen David Beckhamista!! Ja Poshin voi varmaan bongata Hansasta shoppailemasta illalla oletan? Jänskää!

Tää opiskelumaanantai alkoi muuten aika kivasti, kun saksantunnilla Elisabeth kuuntelutti meillä tätä:



www.christophundlollo.com/

sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Ehkäpä tämä...

...ulkoasu kelpaisi mulle vähän aikaa. Nyt voipi muuten laittaa kommenttiakin eli ei muuta kun kuulumisia vaihtamaan!

Tämä päivä on mennyt laukkua purkaessa ja siivoillessa, mutta huomennapa taas alkaakin arki = 3 luentoa eli 8.30-14.45 istun koulun penkillä. Illalla yritän jaksaa BodyJamiin ja palaan myöskin ruotuun eli LCHF-ruokavaliooni.

Ja sitten voikin aloittaa viikonlopun odottamisen, lauantaina juhlitaan!

Rome

Muutama kuva matkalta:









Monessa paikassa valmistaudutaan kevään ja kesän turistikauteen ja nähtävyyksiä kunnostetaan. Pantheon ja Fontana dei quattro fiumi kunnostuksen kohteena.







Sää ei aina suosinut meitä, mutta onneksi italialaiset lehdet ovat halpoja (VF 1,90€ ja Vogue 5€) ja paksuja, Vogue painoi varmaan kaks kiloa!



Synttärityttö, jolla on tukka aika sekaisin, inhottavan tuulinen päivä Vatikaanissa...

Matkalla

Okei, tässä pieni yhteenveto synttärimatkasta. Ensinnäkin olin vanhempieni kanssa, koska ei olla matkustettu pitkään aikaan yhdessä ja etenkin äiti on aina halunut käydä Roomassa. Asuttiin pienessä hotellissa Via Nazionalen varrella; vaatimaton, mutta mukava ja siisti ja erinomainen sijanti.

Mulle tää oli kolmas kerta Roomassa, joten osaan jo liikkua kaupungissa suht hyvin. Kävellen pääsee ja näkee paljon, mutta me käytettiin paljon taksia ja metroa, koska vanhukset eivät jaksa kävellä pitkiä matkoja. Olin vähän huolissani iskästä, koska sen keuhkoparat vetelevät ihan viimeisiään. Mutta oikein hyvin hän jaksoi ja kiipesi jopa Espanjalaisten portaiden puoleen väliin.

Katseltiin siis suurimmat nähtävyydet, äidin kanssa shoppailtiin ostoskaduilla ja käytiinhän me iskän kanssa vähän sivistymässä Caravaggio-näyttelyssä ja oopperakonsertissa.

Sää ei oikein suosinut tätä matkaa ja vähän väliä saatiin sadekuuroja niskaamme.

lauantai 13. maaliskuuta 2010

Home again!

Aijai, vaikka sää Roomassa oli aivan hirvittävän kauhea niin onhan se silti aivan ihana kaupunki. Tosin tällä kertaa olin huono shoppailija, en ostanut juuri mitään (= 1 pari kenkiä ja 1 huulikiilto, ehkä jonkinmoinen ennätys tuolla osastolla)

Tässä on mun uusi ihana tuoksuni, jota mainostaa ihana ScarJo, love it!



Matkasta lisää huomenissa, nyt easysti Melodifestivalenin tahtiin. Mun suosikki on ehkä toi Salem al Fakir ja Keep on walking. Vois ehkä sen levynkin ostaa tai pyytää Ruåtsista...

maanantai 8. maaliskuuta 2010

lauantai 6. maaliskuuta 2010

Pakkausta

Tämän hetken projektin nimi on siis pakkaa viikoksi Roomaan. Huomenna ollaan koko päivän Naantalissa ja hoilataan Mendelssohnia ja maanantaiaamuna onkin jo lähtö suht aikaseen. Laukut pitää siis saada pakattua nyt, ennen illan harjoituksia.

Pakkaus tuottaa päänvaivaa sen takia, että en halua ottaa turhaa tavaraa mukaan, koska haluan ostaa paikan päältä uutta. Toisaalta en halua lähteä missään ryysyissäkään...

Kaupungille otin Niken mustat tuikitavalliset tennarini, vaikka roomattaret juoksevatkin hienoissa korkkareissaan pitkin mukulakivikatuja. Omat tassuni eivät monen tunnin kävelyä korkkareissa kestä niin on pakko tyytyä ihan perustennareihin ja jalkojen hyvinvointiin.

Täytyy myös myöntää, että otan matkalle mukaan kaksi matkalaukkua eli enemmän, mitä mulla oli mukana viime reissussa syyskuussa... Meinaan nimittäin tuoda sieltä viiniä ja skumppaa ja sen takia pikkutrolley saa toimia vaatteiden kuljettajana.

Muuten, Florence + the Machine keikkali tässä muutama päivä sitten Helsingissä, josta tuli mieleeni tämä laulu, josta tuo blogin ulkoasu.



Vaikka itse olen kaikkea muuta, kuin tuommoinen hippityttönen, enkä juuri kuuntele tämäntyylistä musaa niin Florence osaa kyllä tehdä hauskoja piisejä.

Okei, nyt saa riittää. Näillä mennään. Kosmetiikat vaan mukaan maanantaina niin enköhän selviä.

perjantai 5. maaliskuuta 2010

Marion

Oli ihan pakko vain kertoa, että mun mielestä Marion Cotillard on aivan ihana.



Lisää ihanuutta

Ainiin ja ajattelin, että ehkä sittenkin sijoittaisin sellaiseen Kate Moss for Longchamp-laukkuun. Longchamp on mun ikisuosikki ja Kate-malliston veskat oli aika kivannäköisiä. Mahtavatko olla kovin kalliita... Täällä on hyviä kuvia kokoelmasta.

Enää 3 yötä!!

keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Paniikki numero dos!!

No voi nyt hyvänenaika! Eihän mulla ole myöskään yksiäkään ballerinoja! Missä ihmeen kengissä olen kulkenut viime kesänä?! :D

Ostoslista siis senkun pitenee, haluan sekä korkeakorkoiset kevätkengät, että tyylikkäät ballerinat. Viime kesänä näin pienen kenkäkaupan ikkunassa ihanat sinivalkoraitaiset ballerinat, mutta kauppaan jäivät, koska kyseinen putiikki oli kesällä auki ainoastaan arkipäivinä, jolloin minä olin töissä. Raidalliset houkuttavat vieläkin, toivottavasti semmoiset bongaan ensi viikolla. Pimkien sivuilla on parit ballerinat, jotka mielellään ottaisin omikseni, nuo pantterit ja farkut! Eivät ole hinnallakaan pilatut. Ihana Pimkie, Keski-Euroopan Gina Tricot meets H&M!

Toinen odottamani kauppa on Furla, iiihania nahkalaukkuja, vöitä ja myyväthän nuo korujakin. Nahkalaukku on siis hakusessa, itselleni ja myöskin ystävälleni S:lle.

Ja pakkohan se on myöntää, Rebecca-korut ovat listallani ykkösenä. Jos edes sellaiset korvakorut raaskisi ostaa... Kuvaa en nyt löytänyt, mutta sellaiset kun Marie Serneholtilla on, you know ;) Ja niin, huomaan, että tässä blogissa höpötän koko ajan shoppauksesta mutta minkäs sille voi kun reissu lähestyy. Teen parannuksen, promise!

tiistai 2. maaliskuuta 2010

Paniikki!

Nyt iski ahdistus! Huomasin, että mun vaatekaapista puuttuu olennaisia vaatekappaleita kuten kaunis ja hyvälaatuinen kevättakki ja tummat kapeat farkut! Tärkeä olisi etenkin se kevättakki, koska nyt mulla ei ole hajuakaan, minkä takin otan mukaani Roomaan!

tältä sivulta löysin juuri ne kaksi takkia, jollaiset haluaisin. Eli kivan trenssin hyvästä materiaalista ja lyhyen nahkatakin.

Kun surffailin netissä inspiraatiota etsien, löysin myös mukavalta vaikuttavan blogin, joka yhdistää muotia ja Roomaa, ja saattaapa siitä oppia lisää italiaakin. Blogi löytyy täältä>.

Muuten olen tänään ollut hyvin hyvin väsynyt. Energiat ihan nollassa ja haluaisin vain kömpiä peiton alle. Syytän säätä, polla kaipaa aurinkoa ja lämmintä ilmaa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...