sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Suloinen sunnuntai!

Oijoi, tällaisia sunnuntaita pitäisi olla useammin!

Andréa ja Hemu olivat järjestäneet hienon tuparibrunssin, mukavaa jutustelua kavereiden kanssa mieltäylentävistä aiheista, kuten "mitä on taide?", hyvää ruokaa ja juomaa. Tätä lisää.

Sen jälkeen kotiin kaupan kautta, ruoka tulemaan, kynttilöitä palamaan...

Ruoka taisi maistua myös illallisvieraalle, katsottiin vielä Twilight jälkiruoaksi.

Olipas kaikin puolin mukava viikonloppu!

lauantai 24. lokakuuta 2009

Mieskuorolaulua ^ 100

Män i frack gör det bättre, MÅNGA män i frack gör det ännu bättre - lainatakseni kuorokaveriani Heidiä.

Perjantain hieman rasittavan työpäivän jälkeen tapasin ihanat hallituskaverini tortillan, viinin ja mieskuoromusiikin merkeissä. Kävimme kuuntelemassa YL:n ja OD:n kivan konsertin Sigyn-salissa ja jatkettiin vielä Edisoniin n. kaksille.

Konsertti oli hieno, tosin jostain syystä meidät oli laitettu istumaan riville 2, yksi rivi edessä tyhjä ja yksi takana... ja sitten muu yleisö. No, laulu kuului hyvin vaikka äijät näyttivät aika väsyneiltä. (konsertti 1 loppui about 10min ennen toisen konsertin alkua...)

Tänään oltiinkin sitten kuuntelemassa toisenlaista mieskuorolaulua Amandan kanssa Kårenilla, ÅSMA ja Gamlakarleby manskör esiintyivät. Konsertin teemana oli Tack för alla sånger eli kuultiin B&B:n musiikkia - Björn o Benny. Vaikka taso ei ollut ihan sama kuin OD/YL-konsertissa, tahtoa ja yritystä löytyi sitten sitäkin enemmän. Konsertti oli vain vähän turhan pitkä - vaikka BB:n biisit on tosi kivoja niin 20 kappaletta ei ihan jaksanut kuunnella. Sitäpaitsi Kårenin penkit ovat kovia, au.

Turussa on ollut kai torstaista tai perjantaista asti silakkamarkkinat eli perinteiset syysmarkkinat. Kävin tänään kiertämässä lähimmät kojut ja hakemassa markkinatunnelmaa. Päivä oli harmaa ja tosi kylmä mutta kannatti lähteä: loimulohta, suppilovahveroita, omenia ja karjalanpiirakoita lähti mukaan. Huomenna tarjoillaankin sitten suppiskeittoa sherryllä maustettuna nautittuna karjalanpiirakoiden ja munavoin kanssa, jälkiruoaksi omenakiisseliä kermavaahdolla! Nam!

Nyt laitan Casablancan dvd-soittimeen.

torstai 22. lokakuuta 2009

Tentti ohi!

Huh, ensimmäinen tentti humanistisessa tiedekunnassa ohi! Ja olihan se aika erilainen kuin hankenin... Paljon pikkukysymyksiä ja vain yksi (1! miettikää!!) essee. Tentin jälkeen oli ihan ok olo, tunsin osaneeni ihan hyvin vaikka muutama vuosiluku meni vähän ohi. Ihanaa opiskella välillä jotain ihan muuta kuin talousjuttuja! Oli niin oikea valinta tämä taidehistoria, en malta odottaa uutta kurssia - toivottavasti luennoitsija on yhtä hyvä kuin ekalla kurssilla.

Tänään ja huomenna talossa tehdään viemärien puhdistusta ja koko iltapäivän on kuulunut mitä omituisempia ääniä. Kaikki viemäriaukot piti tukkia ja vesi on poikki klo 16 asti. No, toivottavasti tulee puhdasta!

Huomenna menen töihin ja sen jälkeen tapaan chacarron-sakin eli mahdottoman mainion hallitukseni; vietetään iltaa, käydään kuuntelemassa mieskuoromusiikkia ja hyvin todennäköisesti jatketaan chacarronin merkeissä kaupungille.

Hei ja mielellään saa suositella jotain kivaa ravintolaa Helsingissä, vie isän Picasso-näyttelyyn ja syömään ens viikolla isänpäivälahjana ja olisi hauska löytää joku kiva uusi ravintola Helsingistä. Ehdotuksia otetaan vastaan!

Ja onhan se mukava viettää torstai-iltaa tämän hepun kaunista ääntä kuunnellessa:


Michael Bublé vallan vauhdikkaana <3

maanantai 19. lokakuuta 2009

Voihan hitsi

Nyt on käynyt niin surkeasti, että kaikki digikuvani vuosilta 2003-2005 on poltettu cd-levyille, jotka ei toimi mun tietokoneessa. Muutama levy näyttää kokonaan tyhjää, yksi sentään ensin näyttää, että sisältöä löytyy, mutta ei yhtäkään kuvaketta. Apuva, en tiedä mitä tehdä!!

Tärkeimmät olen teettänyt ihan paperikuviksi ja ne löytyy albumeista, mutta silti vähän harmittaa. Jos joku osaa neuvoa, mitä pitäisi tehdä niin olen kiitollinen avusta!

Tänään olen jatkanut projektia tenttiin valmistautuminen: etsin ja printtasin osan teoksista, jotka pitäisi opetella tunnistamaan ja ne koristavat nyt lattiaa aikakausiin järjesteltynä. Vieläkään en osaa nimetä enkä ajoittaa puoliakaan, mutta onhan tässä vielä pari iltaa aikaa...

Eilen löysin harmikseni S.Meyerin Midnight Sunin netistä ja jumituin lukemaan. Nyt taidekuvien pänttäyksen sijaan otankin tämän tekeleen luettavaksi. Fun.

sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Parsa-feta-piirakkaa ja Maija Poppasta

Eilen oli sillä tavalla hassu päivä, että suunnitelmat ahkerasta tenttiinlukemisesta kuivui kasaan, koska mulla oli tosi paljon parempaa tekemistä. Kuten kämpän siivous, jääkaapin täyttö (valo sai kavereita) ja pohtiminen. Sain kyllä luettuakin, mutta en ihan niin pitkälle kuin olisin halunut. Tänään pitää siis tsempata.

Ennen tsemppausta meinaan kokeilla osaanko tehdä hyvää lattea kotona ilman maidovispaushärvelintä, joka keittiön varustuksestani puuttuu. Voi olla, että joutuu myös ottamaan aamupalaksi parsafetapiirakkaa, jota eilisen jäljiltä löytyy jääkaapista.

Ja jottei jäisi epäselväksi, Maija Poppanen on paras elokuva ikinä. Ikinäikinä. Hirveen hyvä mieli tuli siitä, ja tietty hyvästä leffaseurasta myös.

tiistai 13. lokakuuta 2009

Back in business!

Vaikka vieläkin väsyttää viikonlopun jäljiltä niin olen ollut erittäin ahkera tänään ja lukenut aiheesta Egeisk konst, joka ilmeisesti suomeksi taipuu ulkoasultaan kauniiseen muotoo Aigeialainen taide.

Torstaina meillä oli testikoe ja huomasin, etten osannut yhtään mitään. Onneksi eivät muutkaan niin suht samassa veneessä ollaan. Tämä tarkoittaa siis sitä, että nyt alkaa tiukka pänttäys. Varmaan ensimmäisen kerran elämässäni ihan oikeasti tahdon oppia nämä asiat eikä pänttäys tunnu yhtään turhalta tai vaikealta. Pelottaa vain, että mahdanko oppia kaikki nimet ja vuosiluvut, muistini kun ei ole parhaimmasta päästä.

Viikonlopun kuororetki Linköpingiin oli kaikin puolin onnistunut ja mukava. Laulut meni kivasti ja oli mukava juhlia yhdessä. Kuvamateriaalia ei kamerasta kovin paljoa löytynyt; kun on kivaa niin ei ehdi kaivaa kameraa esiin joka välissä. Kaikkein mukavinta kuitenkin oli se, että minut kutsuttiin Lihkörenin jäseneksi lauantain iltajuhlassa! Jee!

Tässä muutama kuva:

Harjoitus Missionskyrkanissa - pojat lauteilla


Illallinen: Nationernas Hus ja se vähä mitä kynttilöistä on jäljellä

Linnean lahjahevonen (BD:n villi ori) ja Pikku Myy (Lyran)


torstai 8. lokakuuta 2009

Kuorosota?

Toivottavasti ei sentään, vaikka isäntäkuorot ovat meidän viikonlopun konsertin näppärästi kuorosodaksi nimenneet. Tänään hyppään siis Viikkarin kyytiin ja huristelen viettämään viikonloppua Linköpingiin Floran kanssa. Mukaan lähtee myös BD ja Lyran Helsingistä. Ohjelmassa on harjoituksia, konsertti ja juhlaillallinen eli kaiken puolin mukava viikonloppu tulossa, toivoisin!

Tänään kurkkasin myös Stockalle, koska Calvin Klein alushousut oli tarjouksessa! Vanhat ulos ja uusia tilalle. Harmi vain, että CK-liivit ovat niin minikokoisia! Minkähän näköinen mahtaa olla nainen, jolle menee XL-alushousut ja C-kupin liivit. Koska jo CK:n L-kokoiset housut ovat jo aika huget... Tässä ei ole selkeesti ajateltu ihan loppuun asti. Sad.

Akateemisesta tein pari kivaa löytöä: Suomipopin helmiä-nuottikirjan ja Helene Schjerfbeckin taiteesta kertovan kirjan. Herkusta mukaan lähti mehua, mausteita ja Jules Destrooper-keksejä, Bonne Maman-hillot sai jäädä hyllyyn, niitä löytyy vielä keväältä kaapista. Huomionarvoista on myös se, etten ostanut yhtään karkkia tai sipsiä - nada! Sain äsken pari työvuoroakin niin ei ahdista niin paljon päivän ostokset. Tosin kurjasti yks kurssi ja taidehissan tentti hankaloittaa työvuoroja, melkein tekis mieli skipata luennot ja tehdä vähän rahaa.... =/ Money money money, eihän sitä ilmankaan pärjää.

Nyt pitää hypätä äkkiä suihkuun ja sitten kerätä loput kamoista kassiin, sitten alkaa mun viikonloppu!

keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Hmm...

Mitäs sanotte tästä:



edit// Jiihaa kommentit toimivat nyt kun iskin ne eri ruutuun...

maanantai 5. lokakuuta 2009

Klirr i kassan!

Jee, sain huomiseksi työvuoron Paraisille! Yhdellä päivällä ei vielä takkia makseta, mutta lyhennetään ainakin velkaa :D Hurraa!

Tämä päivä on koostunut niinkin mielenkiintoisista asioista kuin pyykin pesu, tiskaus ja siivous. Päivän piristys oli kuitenkin italian kurssin espressohetki, tuli ihan älyttömän hyvää kaffia ja Linda-opettaja hemmotteli meitä vielä Fazerin sinisellä.

Nyt pitäis jaksaa kiikuttaa vanhat lehdet ulos ja kuivuneet pyykit pesutuvasta ylös.

Miksi muuten blogspot ehdottaa blogitekstiin tunnisteiksi "esim. skootterit, loma, syksy". Skootterit!? Onko nyt IN blogata skoottereista?

lauantai 3. lokakuuta 2009

Valtioneuvosto 200v.

Nyt on juhlittu valtioneuvoston synttäreitä oikein urakalla. Jumalanpalvelus meni omasta mielestäni oikein kivasti, vaikka eräs herra puhemies näytti valitettavan pitkästyneeltä. Ehkä hän ei pitänyt laulusta :( Onneksi Elisabeth sentään pelasti kyseisen herran silmälasit kurjalta kohtalolta!

Melkein täydelle kirkolle saatiinkin laulaa, mutta tilaisuuden kyllä kruunasi presidentti ja Nobelin rauhanpalkinnon vastaanottaja Ahtisaaren läsnäolo. Ja tietysti mun suosikki Alex Stubb oli paikalla. <3 Alex on ihqu, iik! Harmi vaan, että seisottiin just väärällä puolella niin ei nähty kuin ministereiden takaraivoja. Mutta laulut meni siis hyvin ja yritettiin virsissäkin hoilata mukana. Tosin en ymmärrä kuka oli keksinyt, että ensimmäinen virsi lauletaan molemmilla kielillä yhtäaikaa - oi ihanaa kakofoniaa.

Saarna se vasta olikin sitten mielenkiintoinen ja niin ajankohtainen. Paarma puhui luottamuksesta valtiovaltaan ja luottamuskriiseistä, valtiovallan kunnioituksesta jne jne You get the point. Matti-parka kuunteli varmasti korvat punaisena. Josta onkin pakko mainita, että jättäisivät nyt ne lautakasat rauhaan ja keskittyisivät ihan oikeiden ongelmien ratkomiseen. t. Nimim. saa ihottumaa ja pakkoliikkeitä jo sanasta "vaalirahakohu". Voisivat päättää vaikka mitä hullua kun media on pylly pystyssä Matin lautakasassa.

1809-2009-juhlallisuuksien jälkeen vietin illan Sibbellä, jossa meillä oli illanistujaiset uusille kuorolaisille. Harjoiteltiin lauluja ja kerrottiin kuoron historiasta. Mukava ilta laulun ja mässäilyn merkeissä - sanottiin, että ilta toteutetaan nyyttikestiperiaatteella ja huh, että ruokaa riitti.

Tänään luvassa kaupungilla kiertelyä ja illalla Heidin tuparit!

perjantai 2. lokakuuta 2009

Foo!

Uutta FooFightersia Perezin sivuilla. Kivan leppoisa biisi ja nätti melodia.

torstai 1. lokakuuta 2009

YLE osaa

Olin jo valmistautunut koko illan maratonharjoituksiin televiisorin kanssa, kun johtajamme Uffe vähän pelotteli TV:n pikkutarkkuudella. Onneksi kenraali meni sujuvasti ja päästiin jo ennen kahdeksaa lähtemään kotia kohti. Hyvä keikka varmasti tulossa, nyt vaan jännitetään et tuleeko se Vickan vai ei :D Harmi, että itse oon siellä Linköpingissä kun jumalanpalvelus tulee telkkarista, pitää ottaa boxille.

Kävin tänään myös tekemässä tärkeän syyshankinnan eli uuden talvitakin! Nyt kelpaa Marc O'Polon sinisessä villakangastakissa ja punaisessa huivissa. Tykkään <3

Huonoja uutisia taas tuli tänään töistä, jossa ei ole kovin paljon vuoroja tarjolla meille kiireavuille. Pitääkö tässä nyt alkaa harkita toisen työpaikan etsimistä... ei kauheesti innostais mutta jos töitä löytyy kerran puolessa vuodessa niin ei o reilua. Monelta tuli kyllä kiperiä kommentteja työtilanteesta - hemmetin säästötoimet! No, aina varmaan pääse ässän kassalle takaisin. ;)

Nyt ihan arkisia asioita eli tiskivuoren selvitys ja iltapalaa!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...